Scooter in brand na ruzie

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op het Blokhuisplein een man en een vrouw aangehouden op verdenking van brandstichting, poging zware mishandeling en poging doodslag.

De man en vrouw kregen rond 00.30 uur ruzie met een 38-jarige inwoner van Wergea. De ruzie liep zo hoog op, dat de verdachte een hamer pakte en hiermee een paar keer tegen de helm en op het lichaam van het slachtoffer sloeg. Vervolgens liep de verdachte naar de scooter van het slachtoffer en stak deze in brand waarbij hij werd aangemoedigd door de 27-jarige vrouw. Na hun daad vertrokken de verdachten in een auto. Een zoektocht in de omgeving leverde in eerste instantie geen resultaat op.

Rond 02.50 werd de auto, met daarin de beide verdachten, rijdend in het centrum van Leeuwarden aangetroffen. Nadat de agenten de 27-jarige bestuurster een stopteken hadden gegeven, reed de automobiliste die onder invloed van drugs was, nog een spiegel van geparkeerde auto af.

In de auto van de verdachten werd een stroomstootwapen, de hamer en een kleine hoeveelheid harddrugs aangetroffen die in beslag werden genomen. De verdachten werden aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau. Het rijbewijs van de 27-jarige verdachte werd ingevorderd en van haar werd een bloedproef afgenomen. Het slachtoffer deed aangifte.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan