Voorpagina > Schade verwoestende brand bij daglicht: politie doet onderzoek
Brandweer Hoofd Nieuws Politie Zuid-Oost

Schade verwoestende brand bij daglicht: politie doet onderzoek

Schade verwoestende brand bij daglicht: politie doet onderzoek

OOSTERWOLDE – De politie doet onderzoek naar de verwoestende brand die in de nacht van zaterdag op zondag een loods van 8.000 vierkante meter in de as legde.

Op de foto’s is de schade bij daglicht goed zichtbaar, de enorme loods is tot de grond toe afgebrand. De brandweer, vanuit vier veiligheidsregio’s, is uren lang bezig geweest om de brand te bestrijden. De brand die rond twee uur in de nacht uitbrak, was rond twaalf uur in de middag brand meester. Wel zal het nablussen nog uren in beslag nemen, op dit moment zijn de brandweerlieden nog steeds aan het nablussen.

Aan de Molenweg werden acht woningen ontruimd, het is nog niet duidelijk wanneer zij terug kunnen keren. Vanwege de brand zijn een aantal straten afgesloten, het gaat om de Venekoterweg, Hornlegger, Houtwal, Drie Stellingenweg en een deel van de Molenweg vanaf het politiebureau tot aan de rotonde van Schottelenburgweg.

De politie zal een forensisch brandonderzoek doen, zodra de brand voldoende geblust is. Voor het onderzoek werd zondagochtend de politieheli ingezet om beelden van bovenaf te maken.

De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die iets hebben gezien hebben of informatie hebben, worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Zeer grote brand verwoest loods

Over de fotograaf

Stefan Postema