Politieberichten Van: Vrijdag 12 Januari 07.00 uur t/m Zaterdag 13 Januari 11.00 uur

Wommels: auto te waterDe politie heeft vrijdagochtend geassisteerd bij een aanrijding op de Hottingawei. Een 21-jarige automobiliste uit Lollum zag een bocht in de weg over het hoofd, waardoor de auto in de sloot terechtkwam. De vrouw verklaarde dat ze haast had omdat ze de bus wilde halen. Het slachtoffer is met nekklachten, per ambulance, overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Leeuwarden: verdachte moet nog 91 dagen zittenDe politie heeft vrijdagmiddag bij de Mercuriusfontein een 33-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De politie wist dat de man nog 91 dagen moest zitten o.a. voor diefstal en het niet afmaken van een werkstraf. De fiets waarop de man reed had een defect slot en is naar het politiebureau overgebracht. Ook bezat de man vermoedelijk verdovende middelen, deze zijn in beslag genomen.

Bolsward: fietsster gewondDe politie heeft vrijdagochtend geassisteerd bij een aanrijding met letsel op de Nieuwmarkt. Door de drukte en omdat er een vrachtwagen stond te lossen verloor een 81-jarige fietsster uit Bolsward haar evenwicht. De vrouw viel met haar hoofd op de klinkers en liep verwondingen op aan wang en boven haar oog. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De politie heeft de fiets naar het huis van de vrouw gebracht.

Drachten: diefstal uit bedrijfDe politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan het Compagnonsplein. Tussen dinsdag 18.30 uur en woensdagmiddag zijn een beamer en een televisie gestolen. Nog onbekend is hoe men is binnengekomen. Aangifte namens het bedrijf is gedaan door een 31-jarige inwoner van Dokkum.

Leeuwarden: twee aanhoudingen na straatroofDe politie heeft vrijdagmiddag twee verdachten van een eerder die dag gepleegde straatroof aangehouden. Vrijdag 12 januari omstreeks 07.50 uur fietste een 14-jarige inwoner van Leeuwarden door de Speelmansstraat, op weg naar school. Hier werd hij aangesproken door een donker getint iemand die een vuurtje van de jongen wil hebben. Als de jongen hieraan voldoet, wordt hij vast gegrepen en in een wurggreep gelegd. Het slachtoffer geeft hierop zijn mobiele telefoon en een portemonnee. Het slachtoffer kan een signalement geven, waarop door een Leeuwarder agent wordt aangeslagen. Het spoor leidt naar twee inwoners van Leeuwarden van 19 en 27 jaar. De twee verdachten worden ‘s middags in een woning, in de omgeving van de plaats delict, door de politie buiten heterdaad aangehouden. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau, waar ze zijn ingesloten. De politie is in dit onderzoek op zoek naar getuigen van de straatroof, die gepleegd is in de Speelmansstraat en de hoek Huygensstraat, bij de onderdoorgang. De politie komt graag in contact met getuigen op het algemene nummer van de politie Fryslân op 0900 – 8844.

Fryslân: aankondiging snelheidcontroles week 3Bureau Verkeershandhaving van de politie Fryslân gaat in week 3 op snelheid controleren op de volgende Fryske Diken. Op maandagochtend op de N358 afslag Augustinusga – rotonde Lutkepost, op woensdagavond op de N384, Deersum – Winsum, en op vrijdagmiddag op de N351, afslag Oldeberkoop – afslag Oldeholtpade. Naast deze aangekondigde snelheidscontroles vinden er ook op andere Fryske Diken controles plaats.

Heerenveen: 54 bekeuringen bij diverse verkeerscontrolesDe politie heeft vrijdag in Heerenveen diverse verkeerscontroles gehouden, in totaal zijn 54 bekeuringen uitgedeeld. Gedurende de hele dag hebben 60 bestuurders o.a. op de Wetterwille, moeten blazen, niemand had te veel gedronken. Voor het niet dragen van de gordel zijn 23 bekeuringen uitgeschreven. Op de Veenweg in De Knipe zijn 11 bestuurders bekeurd omdat ze te snel reden, de snelste reed 76 waar 50 is toegestaan. Op de Leeuwarderstraatweg reden 15 bestuurders te snel, de snelste reed 97 km per uur, 37 km per uur te snel. Bij de school aan de Oranje Nassaulaan is, naar aanleiding van klachten, eveneens gecontroleerd. Er is gewaarschuwd voor het parkeren in de verbodszone, vier bekeuringen zijn uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel.

Oudeschoot: aanrijding met letselDe politie heeft vrijdag om 18.30 uur geassisteerd bij een aanrijding met letsel op de kruising Annebuorren/ Schoterlandseweg. Een auto, bestuurd door een 25-jarige inwoner van Katlijk, reed vanuit Mildam in de richting van Heerenveen, op de Schoterlandseweg weg die even later overgaat in de Annebuorren. Op de Schoterlandseweg fietste een 17-jarige inwoonster van Katlijk. De automobilist zag de fietsster pas op het laatste moment. Een aanrijding was het gevolg. Het meisje is, per ambulance, met verwondingen aan milt, nier en ribben overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Surhuisterveen: te veel gedronken, twee auto’s beschadigdDe politie heeft vrijdagavond een 23-jarige automobilist uit Surhuisterveen aangehouden. De man had op de Gedempte Vaart twee auto’s aangereden. Door een getuige kwam de politie bij het voertuig van de 23-jarige, dat geparkeerd stond in de Langelaan. Hier werd ook de verdachte aangetroffen, die 350 ug/l blies, goed voor een rijverbod van twee uur. De man krijgt niet alleen proces-verbaal voor het rijden onder invloed, maar ook voor het verlaten van de plaats van een ongeval.

Harlingen: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderdDe politie heeft vrijdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 49-jarige automobilist uit Peins. De man werd gecontroleerd op het Franekereind. Op het bureau blies de man 990 ug/l, goed voor een rijverbod van 12 uur. Ook het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Sneek: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderdDe politie heeft zaterdagochtend het rijbewijs ingevorderd van een 27-jarige automobilist uit Sneek. De man viel in de Boeierstraat op omdat hij diverse stoepranden meenam. Op het stopteken van de politie werd door de man niet gereageerd. Uiteindelijk kon hij worden aangehouden in de Van Geffenstraat. Op het bureau blies de man 615 ug/l, goed voor een rijverbod van zeven uur. Ook het rijbewijs van de man is ingevorderd. Nader onderzoek leerde dat hij in de Roerstraat tegen een auto is aangereden. De man gedroeg zich verder uiterst vervelend. Op het bureau bedreigde hij de agenten die hem hadden aangehouden in woord en gebaar. Ook voor deze bedreigingen zal proces-verbaal worden opgesteld.

Heerenveen: politie onderzoekt brandstichting woningZaterdag omstreeks 00.50 uur kwam een melding binnen van een brand in een woning aan de M. de Grotestraat. Een buurvrouw had gezien dat de achterkant van de woning vlam had gevat. De politie was snel ter plaatse. Zij zorgde er voor dat enkele buren de brand hebben geblust met emmers en water uit de vijver. Zo werd erger voorkomen. Een mening die even later werd gedeeld door de brandweer. De bewoner, een 41-jarige man, was niet thuis. De bijkeuken heeft een behoorlijk schade opgelopen, ook twee ramen van de woonkamer zijn gesprongen. Waarschijnlijk is de brand ontstaan door dat een grijze container tegen de houten bijkeuken was gereden, deze was vervolgens in brand gestoken. De technische recherche zal een onderzoek instellen.

Leeuwarden: twee dealers aangehoudenDe politie heeft zaterdag omstreeks 03.00 uur twee verdachten aangehouden op het Ruiterskwartier op verdenking van het dealen in drugs. Bij een 26-jarige inwoner van Franeker werden drie bolletjes aangetroffen, bij een 37-jarige inwoner van Leeuwarden werden vijf bolletjes aangetroffen. De politie had gezien dat de twee aan het dealen waren. De twee zijn overgebracht naar het bureau.

Leeuwarden: vier verdachten aangehoudenDe politie heeft zaterdag omstreeks 04.30 uur vier verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging tegen goederen. De vier hingen in de Klokstraat, schreeuwend, aan een zonnescherm. De verdachten komen uit Leeuwarden (19 en 21), Borger (22 jaar) en Zuidlaarderveen (19 jaar). Uit onderzoek bleek dat de vier een spoor van vernielingen hadden aangericht. Op de route Klokstraat – Maria Annastraatje – Herenwaltje – Nieuwestad waren diverse fietsen vernield en fietsenstandaards uit de grond gehaald en tegen deuren gelegd. De vier zijn overgebracht naar het bureau.

Bolsward: auto in brandDe technische recherche van politie Fryslân zal een onderzoek instellen naar een uitgebrande auto aan De Oppers. De auto, eigendom van een 39-jarige inwoner van Zeist, raakte zaterdag omstreeks 04.00 uur in brand. De brand is vermoedelijk ontstaan in de nabijheid van de accu. Het voertuig is afgesleept.

Sneek: diefstal van autoIn de nacht van vrijdag op zaterdag is een rode VW Vent met het kenteken HG – ZZ –11 gestolen vanaf de Wijde Noorderhorne. De politie heeft de zaak in onderzoek, aangifte is gedaan door een 22-jarige inwoner van Sneek.

 

112Fryslan

})