Fryslân, 12-07-2008 • Politieberichten van vrijdag 11 juli 07.00 uur t/m zaterdag 12 juli 11.00 uur

Leeuwarden: onderzoek dood man De politie heeft het onderzoek naar de dood van de 44-jarige man uit Leeuwarden voortgezet. Het stoffelijk overschot werd in de nacht van donderdag op vrijdag rond één uur in zijn woning aan de Professor Meester P.S. Gerbrandyweg aangetroffen. Er is vrijdag een Team Grootschalige Opsporing geformeerd, waarin inmiddels ruim dertig rechercheurs aan het onderzoek werken. Na de ontdekking van het slachtoffer is de woning en een gedeelte van de omgeving afgesloten ten behoeve van het technisch (sporen)onderzoek. In de omgeving is een buurtonderzoek opgestart dat vandaag, zaterdag 12 juli 2008, wordt voorgezet. Het technisch onderzoek in en om de woning werd vrijdag afgerond. Daarbij is ook door specialisten van de politie Rotterdam-Rijnmond een digitale panorama- en 3D-scan gemaakt. De doodsoorzaak van het slachtoffer is nog niet bekend. Op het lichaam van het slachtoffer wordt daarom vandaag in het Nederlands Forensisch Instituut te Rijswijk sectie verricht. De uitslag daarvan zal naar verwachting dit weekend nog bekend worden.

Twijzelerheide: verkeersongeval met dodelijke afloop Bij een verkeersongeval vrijdagmiddag op het Wyldpaed West heeft een 21-jarige automobilist uit Drachten dermate ernstig lestel opgelopen, dat hij ’s avonds in het ziekenhuis is overleden. Het slachtoffer was op genoemde weg vrijwel frontaal in botsing gekomen met een hem tegemoetkomende personenauto. De bestuurder daarvan, een 20 jarige inwoner van de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland, heeft in flauwe bocht vermoedelijk niet voldoende rechts gehouden. Beide bestuurders werden met letsel per ambulance naar het MCL overgebracht, waar de inwoner van Drachten later aan zijn verwondingen overleed. Het Bureau Verkeersongevallen Analyse van de politie onderzoekt stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval. De weg was ruim drie uur afgesloten.

Garyp: dumping van katten Afgelopen donderdagavond vond een 18-jarige jongen aan de weg naar zijn woning aan de Earnewarre in Garyp een bench met daarin vier katten. De dieren bleken in een goede conditie te zijn en vertoonden geen vals gedrag. Het zijn vermoedelijk echte huisdieren. Het gaat om een zwarte kat, een zwartwitte lapjeskat, een oranje/grijze/ witte lapjeskat en een witte kat met een grijs vlak op zijn hoofd. De politie komt graag in contact met getuigen of mensen die meer informatie hebben. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900 – 8844.

Rinsumageest: rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding De politie heeft donderdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige man uit Leeuwarden. Bij een snelheidscontrole op Klaarkampsterweg passeerde de automobilist met 120 km/u, terwijl 60 km/u is toegestaan. De bestuurder kreeg een stopteken, waarna het rijbewijs van de man ingevorderd werd.

Harlingen: inbraak horecagelegenheid De politie onderzoekt een inbraak in een horecagelegenheid aan de Voorstraat. In de nacht van donderdag op vrijdag werd een luik geforceerd. Vervolgens werden de geldlades van de kassa en de aanwezige gokautomaten opengebroken en is een bedrag van ruim € 1000 euro meegenomen. Een 40-jarige vrouw uit Harlingen deed aangifte.

Gaastmeer: inbraak bedrijf De politie onderzoekt de inbraak in een bedrijf aan de Munkedyk. Van het pand werd in de nacht van donderdag op vrijdag een deur opengebroken, waarna een geldbedrag van enkele honderden euro’s werd weggenomen. Een 54-jarige inwoner van Gaastmeer deed aangifte.

Akkrum: inbraak winkel De politie onderzoekt de inbraak in een winkel aan de Galemaleane. Daar werd tussen afgelopen woensdag en vrijdagmiddag een raam vernield, waarna onder meer een geldkistje met enkele duizenden euro’s, een mobiele telefoon en een spelcomputer werden weggenomen. Een 34-jarige inwoonster van Akkrum deed aangifte.

Bakkeveen: inbraak school De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een schoolgebouw aan de Mjumster Wei. In de nacht van donderdag op vrijdag werd van het gebouw een raam opengebroken, waarna enkele computerkasten werden weggenomen. Een 40-jarige inwoner van Gorredijk deed aangifte.

Leeuwarden: ongeval met letsel De politie heeft vrijdagmiddag hulp verleend bij de afhandeling van een ongeval op de Aldlansdyk. Een 47-jarige automobilist uit Leeuwarden botste daar toen hij een uitrit uitreed op een bromscooter op het fietspad. De bestuurster daarvan, een 28-jarige plaatsgenote, liep daarbij onbekend letsel op waarvoor ze per ambulance naar het MCL werd overgebracht.

Leeuwarden: woninginbraak De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan het Cambuursterpad. Deze vond plaats vrijdag tussen 13.50 en 16.00 uur, toen de 50-jarige bewoonster even van huis was. Bij thuiskomst trof ze een opengebroken raam aan en bleken sierraden en een digitale camera te zijn ontvreemd.

Fryslân: onder invloed Scharsterbrug: Hollandiastraat, vrijdag 22.15 uur, 44-jarige bromfietser uit Sint Nicolaasga, 890 ug/l. Proces-verbaal en rijverbod voor 11 uren. Driesum: Voorweg, zaterdag 03.00 uur, 23-jarige automobilist uit Driesum, 730 ug/l, rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal. Tjalleberd: Aengwirderweg, zaterdag 03.40 uur, beginnende 18-jarige automobilist uit Heerenveen, 500 ug/l, rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal. Drachten: Zetveld, Zetveld, zaterdag 03.45 uur, 24-jarige automobilist uit Amsterdam, 140 ug/l, bleek niet in het bezit te zijn van rijbewijs, proces-verbaal.

 

112Fryslan

})