Politieberichten Van Woensdag 31 Januari 2007

Politieberichten Van: Dinsdag 30 Januari 07.00 uur t/m Woensdag 31 Januari 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Leeuwarden: politie zoekt getuigen van mishandeling agenteDe politie zoekt getuigen van een mishandeling en belemmering van een agente. Zondagochtend 28 januari omstreeks 05.25 uur zagen twee agenten een 21-jarige inwoner van Den Haag op de Nieuwestad ter hoogte van de Oude Doelesteeg een fiets vernielen. Toen ze hem wilden aanhouden zag hij kans om de Oude Doelesteeg in te rennen. Een agente zette de achtervolging in. In de Oude Doelesteeg werd ze door een onbekend persoon getackeld. De agente kwam hierbij ten val en moest ze de achtervolging staken. De verdachte die de fiets had vernield wist te ontkomen, maar omdat de politie beschikte over een goed signalement kon hij op de Willemskade al worden aangehouden. De politie komt graag in contact met getuigen die hebben gezien wie de agente tackelde. Hiervoor kon helaas nog geen verdachte worden aangehouden. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800 7000.

Buitenpost: politie houdt twee verdachten aan na getuigenoproepDe politie heeft maandag een 21-jarige inwoner van Zwaagwesteinde aangehouden op verdenking van mishandeling van een 39-jarige inwoonster van Buitenpost en bedreiging van een 13-jarige inwoner van Gerkesklooster. Tevens werd een 24-jarige inwoner Gerkesklooster aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling.Op zaterdagmiddag 16 december overliep de inwoonster van Buitenpost twee onbekende jongens die vermoedelijk probeerden in te breken in een winkel aan de Kerkstraat. De twee gingen bij het zien van de vrouw er van door. De inwoonster van Buitenpost zette de achtervolging in en wist de mannen te achterhalen. Hierop werd ze door één van hen tegen een muurtje geduwd en een aantal keren geslagen. De verdachten stapten op een scooter en gingen er vandoor.Na een oproep van de politie in de media meldde zich een aantal getuigen. Door een buurtagent en een rechercheur werd een onderzoek ingesteld. Dankzij de tips kon de politie  22 januari de 24-jarige inwoner van Gerkesklooster aanhouden. Hij bekende betrokken te zijn geweest bij de mishandeling. Afgelopen maandag werd de 21-jarige inwoner van Zwaagwesteinde aangehouden. Na verhoor bekende de verdachte dat hij de vrouw had mishandeld. Tevens bekende hij nog een bedreiging van een 13-jarige fietser uit  Gerkesklooster. De jongen fietste 11 november 2006 over de Lutkepost in Buitenpost toen hij werd klemgereden. De verdachte had commentaar op zijn rijstijl en bedreigde de jongen met een mes. Beide mannen mochten na verhoor het politiebureau verlaten in afwachting van verdere strafvervolging.

Zie ook de politieberichten maandag 18 december.

Easterlittens: politie stelt onderzoek in naar diefstal VolvoDe politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een groene Volvo 850 met kenteken GT-SL-80. Maandagochtend werd de auto, die geparkeerd stond aan De Langebaan, weggenomen. De 22-jarige eigenaresse uit Midlum deed aangifte.

Dokkum: inbraak in bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Birdaarderstraatweg. In de nacht van maandag op dinsdag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit een kantoor werd een computer weggenomen. Namens het bedrijf deed een 38-jarige inwoner van Hallum aangifte.

Leeuwarden: inbraak in schoolDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een school aan de Jansoniusstraat.  Maandagavond kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit een lokaal werd een flatscreen weggenomen. Namens de school deed een 56-jarige inwoner van Leeuwarden aangifte.

Heerenveen: rijden onder invloedDe politie heeft dinsdagavond laat op de Leijen een 31-jarige automobilist uit Ureterp aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Na een stopteken werd de bestuurder gecontroleerd. De man blies een F en werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 645 ug/l. Goed voor een rijverbod van zeven uur en een proces-verbaal. Na onderzoek bleek dat het rijbewijs van de Ureterper was verlopen, ook hiervoor kreeg de man een bekeuring.

Leeuwarden: politie houdt twee dealers aanDe politie heeft dinsdagmiddag twee mannen van 30 en 37 jaar uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. Agenten zagen dat de 30-jarige Leeuwarder aan het dealen was bij de Mercuriusfontein. De man werd hierop aangehouden. De koper, een 38-jarige inwoner van Leeuwarden, werd op de Voorstreek aangehouden. Hij was in het bezit van een bolletje met vermoedelijk heroïne. De 37-jarige Leeuwarder was aan het dealen op de Zuidergrachtswal. Bij de fouillering van de man vonden agenten acht bolletjes met vermoedelijk heroïne. Ook hij werd aangehouden. De dealers werden voor nader onderzoek ingesloten. De koper mocht na verhoor en een proces-verbaal het politiebureau verlaten.

Oosterwolde: brand in woningDe politie heeft dinsdagmiddag de brandweer geassisteerd bij een brand in een woning aan de Evertsmaad. De bewoonster had een pan op het vuur laten staan en dat zorgde voor veel rookontwikkeling. De brandweer heeft de pan uit de keuken gehaald, daarna is de woning met een ventilator doorgelucht.

Leeuwarden: man aangehouden na bedreigingDe politie heeft dinsdagmiddag in de Bisschopstraat een 21-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging. De man had geprobeerd om de deur van een woning van een 32-jarige vrouw uit Leeuwarden in te trappen. Ook had hij de vrouw bedreigd. De politie was snel ter plaatse en kon de Leeuwarder in de Bisschopstraat aanhouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Makkum: inbraak in winkelDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een winkel aan de Bleekstraat. Woensdagochtend vroeg kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit het pand werd een laptop weggenomen. Een 54-jarige inwoner van Makkum deed aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een nader onderzoek in.

Leeuwarden: inbreker op heterdaad aangehoudenDe politie heeft woensdagochtend vroeg op het Mauritsplein een 28-jarige inwoner van Dokkum op heterdaad aangehouden op verdenking van een inbraak in een school aan de Nijlansdyk. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf hoorde gebonk en glasgerinkel. De man ging op onderzoek uit en zag iemand via een deur de school uitvluchten. Na een korte achtervolging werd de verdachte op het Mauritsplein achterhaald. De politie was inmiddels gewaarschuwd en Dokkumer werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

112Fryslan