Politieberichten van woensdag 27 augustus

Fryslân, 27-08-2008 • Politieberichten van dinsdag 26 augustus 07.00 uur t/m woensdag 27 augustus 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Woudsend: inbraak bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een bedrijf aan de Vosselleane. In de nacht van maandag op dinsdag werd daar een deur geforceerd. Er werd een geldbedrag van enkele honderden euro’s weggenomen. Een 47-jarige inwoner van Woudsend deed aangifte.

Grou/Akkrum: hond gedood op snelweg, politie zoekt eigenaarDe politie heeft dinsdagmiddag op de rijksweg A32 ter hoogte van Grou een loslopende hond doodgeschoten omdat deze een gevaar voor het verkeer op de snelweg opleverde. De hond wilde steeds de snelweg oplopen, waardoor meerdere automobilisten krachtig moesten remmen. Aanvankelijk werd nog geprobeerd het verkeer af te remmen en zelfs stil te leggen om de hond in te sluiten, maar dit had geen resultaat. Daarom is de hond, een Schotse Collie, door een speciaal hiervoor opgeleide schutter neer geschoten. Helaas was het eerste schot niet dodelijk, waarop de hond gewond vluchtte. Even later werd de hond zwemmend in een water bij Akkrum gevonden. Om de hond uit zijn lijden te verlossen is de hond toen met een tweede schot gedood. De politie is op zoek naar de eigenaar van deze Schotse Collie.

Leeuwarden: verkeerscontrole naar aanleiding van klachten omwonendenDe politie heeft maandag tussen 16.30 en 17.30 uur in de Coornhertstraat een controle gehouden op het negeren van een éénrichtingsbord naar aanleiding van klachten van omwonenden. In een uur tijd werden elf bekeuringen uitgeschreven.

Heerenveen: inbraak in meerdere winkelsDe politie heeft dinsdagmiddag een 33-jarige man uit Dokkum aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een alerte medewerker van een winkel aan de Burgemeester Kuperusplein had de verdachte op heterdaad aangehouden en onmiddellijk met 1-1-2 gebeld. De man werd meegenomen naar het bureau en hier bleek hij uit meerdere winkels artikelen te hebben meegenomen zonder te betalen. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.Iedere burger heeft in geval van heterdaad het recht om de verdachte aan te houden en desnoods met dwang onder controle te houden. Wel moet hij direct de politie waarschuwen en de verdachte overdragen. Zie voor meer informatie hierover ook www.112heterdaad.nl

Heerenveen: politie pakt inbrekers op heterdaadDe politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in de Pier Panderstraat twee mannen aangehouden op verdenking van een inbraak. Via 1-1-2 kwam een melding van een omwonende binnen dat er lawaai uit één van de achterliggende leegstaande woningen kwam. Ter plaatse troffen de agenten een 39-jarige man uit Leeuwarden en een 22-jarige man uit Heerenveen in de woning aan. Om de woning binnen te komen was een ruit ingeslagen. De mannen zijn meegenomen naar het bureau.

Leeuwarden: snelheidscontrole AldlansdykDe politie heeft dinsdagavond tussen 19:30 en 21:00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Aldlansdyk, waarbij tien bekeuringen zijn uitgeschreven. De twee snelste automobilisten reden 98 en 97 kilometer per uur, waar 50 kilometer per uur is toegestaan. De overige automobilisten reden allemaal sneller dan 75 kilometer per uur.

112Fryslan