Politieberichten Van Vrijdag 17 november 2006

Politieberichten Van: Donderdag 16 November 07.00 uur t/m Vrijdag 17 November 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Lemmer: inbraak bij verenigingDe politie onderzoekt een inbraak bij een vereniging voor insecten aan het Lemsterpad. De inbraak is gepleegd tussen woensdagmiddag en donderdagochtend. In het leslokaal werd een chaos aangetroffen. Er was een raam vernield, evenals een microscoop, een koffiezetapparaat en een boormachine. In de werkplaats was ook een raam vernield en een wassmelter. Ook een regenpijp werd vernield. Aangifte is gedaan door een 68-jarige inwoner van Lemmer.

Franeker: fietsster gewond bij aanrijdingDe politie heeft donderdagochtend geassisteerd bij een aanrijding op de Tzummerweg. Een 9-jarige fietsster uit Tzum stak plotseling de weg over. Een 40-jarige automobiliste probeerde het meisje nog te ontwijken, maar dat lukte niet en een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer kwam ten val, maar kon ter plaatse door het ambulancepersoneel worden behandeld.

Sneek: drie auto’s uitgebrandDe politie heeft donderdagmiddag de brandweer geassisteerd bij een brand, waarbij drie auto’s beschadigd raakten. In één van de drie voertuigen ontstond door nog onbekende oorzaak brand. Het vuur sloeg over naar twee andere auto’s. Omdat er gevaar bestond dat het vuur zou overslaan naar enkele woningen in de nabijheid werden deze door de politie ontruimd. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat twee auto’s verloren gingen en één auto beschadigd raakte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Joure: hulpdiensten uitgerukt voor bedrijfsincidentDonderdagmiddag omstreeks 13.00 uur vond er op het bedrijfsterrein van Douwe Egberts aan de Leeuwarderweg een bedrijfsincident plaats. Door nog onbekende oorzaak werd een tank met zoutzuur vermengd met een tank met loog. Hierdoor ontstond een chemische reactie odie binnen het bedrijfsproces kon worden opgevangen. Er bestond echter een kans dat er toch zoutzuurdampen vrij zouden komen. De brandweer had maatregelen genomen in het geval er toch iets mis mocht gaan, zo stonden er twee waterkanonnen paraat. Uiteindelijk kwamen er geen dampen vrij en het incident kon binnen de normale bedrijfsvoering worden afgehandeld. Bij het incident deed zich geen persoonlijk letsel voor en er was ook geen gevaar voor de omgeving. Politie, brandweer en GHOR zijn zeer tevreden over de samenwerking met Douwe Egberts.

Stiens: voetganger gewond bij aanrijdingDe politie heeft donderdagmiddag hulp verleend bij een ongeval op de Ieleane, waarbij een 52-jarige voetgangster gewond raakte. Een 37-jarige taxichauffeuse reed met haar taxi achteruit en zag daarbij vermoedelijk de 52-jarige vrouw over het hoofd. De taxi raakte de voetgangster en ze kwam ten val. Met kaak- en armletsel is het slachtoffer per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Surhuizum: aanhouding verdachte na bedreiging kettingzaagDonderdagavond heeft de politie in Surhuizum een 31-jarige inwoner van Surhuizum aangehouden omdat hij in zijn straat met een kettingzaag aan het zwaaien was. De man wilde in eerste instantie dat een 48-jarige buurtgenoot zijn auto ging verplaatsen. Deze wilde dat wel doen, maar niet voor de 31-jarige. Hierop kwam de politie ter plaatse, die met de beide mannen een goed gesprek voerde. Vooral met de 31-jarige viel dit niet mee, omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Na het gesprek vertrok de politie naar een andere melding. Een half uur later was het echter weer raak. De 31-jarige bedreigde nu met een kettingzaag bewoners aan de andere kant van de straat. Toen de politie de man sommeerde de zaag neer te leggen, voldeed hij hier aan. De man is geboeid overgebracht naar het bureau en ingesloten, de zaag is in beslaggenomen.

Leeuwarden: bromfietser rijdt onder invloedDe politie heeft vrijdag om 01.00 uur een 52-jarige bromfietser uit Leeuwarden gecontroleerd. De man was op de Schieringerweg tegen een aldaar geparkeerde auto gereden. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 645 u/gl, hetgeen hem een rijverbod van 10 uur opleverde.

Franeker: rijbewijs ingevorderd ondanks waarschuwing niet te gaan rijdenDe politie heeft vrijdag om 02.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 26-jarige automobilist uit Franeker. De politie had de man eerder die avond zien lopen en daarbij een dranklucht waargenomen. Na de waarschuwing om niet te gaan rijden werd dit plechtig beloofd. De politie echter, gezegend met een gezond portie wantrouwen, reed een controlerondje. Op de Leeuwarderweg werd de man rijdend in zijn auto aangetroffen. De beginnend bestuurder blies 480 ug/l, goed voor een rijverbod van zes uur. Ook het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Grou A32: politie haalt fietser van snelweg en zoekt eigenaarDe politie heeft in de vrijdagochtend vroeg een 28-jarige fietser uit Leeuwarden aangehouden. Automobilisten waarschuwden de politie toen ze een man zonder verlichting zagen fietsen over de A32. De politie was snel ter plaatse en haalde de man van de snelweg. Hij verklaarde dat hij een fiets op het station in Heerenveen had gevonden en daarmee richting Leeuwarden wilde fietsen omdat hij niet genoeg geld voor een taxi had. Na onderzoek van de fiets bleek het slot te zijn verbroken. De Leeuwarder werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij voor nader onderzoek ingesloten. De politie komt graag in contact met de eigenaar van deze opvallende herenfiets van merk Juncker met metalic groen gespoten bovenste framebuis en voor -en achterspatbord. De fiets is vermoedelijk in de vroege vrijdagochtend van 17 november gestolen vanaf het NS-station in Heerenveen. De eigenaar kan contact opnemen met de politie via 0900 – 8844.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan