Politieberichten van vrijdag 15 augustus

Fryslân, 15-08-2008 • Politieberichten van donderdag 14 augustus 07.00 uur t/m vrijdag 15 augustus 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Heerenveen: roodlicht controle na klachtenDe politie heeft donderdagochtend een controle gehouden bij de verkeerslichten op de K. R. Postmastraat ter hoogte van de Weinmakker en de Stadionweg. Aan leiding voor de controle waren klachten dat er veelvuldig door rood werd gereden. De klachten bleken te kloppen. In drie kwartier werden tien bestuurders betrapt op het rijden door rood.

Harlingen: poging autodiefstalDe politie stelt een onderzoek in naar een poging diefstal en de vernieling van vier auto’s. Tussen zondagmiddag en donderdagochtend werden ruiten van vier auto’s op het parkeerterrein aan de Westerzeedijk vernield. Van één auto, eigendom van een 78-jarige vrouw uit Rijswijk, werden de draden onder het dashboard kapot getrokken en de delen rond het contactslot vernield. Vermoedelijk wilde men deze auto stelen.

Oudega (Sm): rijbewijs ingevorderdDe politie heeft donderdagochtend het rijbewijs ingevorderd van een 40-jarige man uit Sijbrandabuorren. Hij werd met zijn personenauto op de Waldwei gecontroleerd door de politie. Die mat een snelheid van 170 km/u. Naast de invordering wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wyns: woninginbraakDe politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan de Bartlehiem. Tussen afgelopen dinsdagavond en donderdagavond werd van de woning een raam vernield. Vervolgens werden onder meer een bestekcassette en diverse sierraden weggenomen. De 53-jarige bewoonster deed aangifte.

Leeuwarden: onder invloedDe politie heeft donderdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 54-jarige automobiliste uit Sneek. De vrouw bleek bij een controle op de Groningerstraatweg onder invloed te zijn en werd naar het politiebureau overgebracht voor een ademanalyse. Gezien de uitslag van 930 ug/l werd vervolgens proces-verbaal opgemaakt en is het rijbewijs van de vrouw ingevorderd.

Marssum: aanrijding scooter en autoDe politie heeft donderdagmiddag geassisteerd bij de afhandeling van een aanrijding op de Ljouwterdyk. Een 22-jarige inwoner van Beetgum was daar met zijn bromscooter frontaal in aanrijding gekomen met een personenauto, die bestuurd werd door een 42-jarige inwoner van Marssum. Het bestuurder van de bromscooter werd met licht letsel per ambulance naar het MCL overgebracht. Na behandeling aldaar kon hij weer huiswaarts.

Hegebeintum: diefstal rubberbootDe politie onderzoekt de diefstal van een rubberboot die was bevestigd aan een in de Oude Vaart afgemeerde boot. De rubberboot werd weggenomen tussen afgelopen zondagavond en donderdagavond. Het betrof een blauw/witte rubberboot van het merk Alpha met een lengte van 3,10 meter. De 54-jarige eigenaar uit Ferwert deed aangifte.

Drachten: onder invloed en zonder rijbewijsDe politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 44-jarige inwoner van Drachten aangehouden. De man reed op de Ureterpervallaat onder invloed in een auto en werd voor een ademanalyse naar het politiebureau overgebracht. Daar blies hij 740 ug/l en bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs

112Fryslan