Politieberichten Van Maandag 25 December 2006 (1e Kerstdag)

Politieberichten Van Zondag 24 December 11.00 t/m Maandag 25 December 11.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Dokkum/Oostrum: verdachte zedenzaak blijft langer vastVanochtend, 25 december, heeft de rechter-commissaris geoordeeld dat er voldoende verdenking is tegen de verdachte van het zedendelict, gepleegd afgelopen donderdag. De verdachte blijft vastzitten en aanstaande donderdag zal de rechter-commissaris opnieuw toetsen of verlenging met 14 dagen is toegestaan. De verdachte ontkent overigens.

Politie zoekt bestuurder/bestuurster De politie is vooral op zoek naar de bestuurder/bestuurster van een auto, mogelijk een busje, die, net nadat het meisje was gedwongen te stoppen, rond het tijdstip van het delict – donderdag 21 december tussen 08.00 en 08.15 uur – over de Tichelwei van Oostrum naar Dokkum reed. Deze bestuurder/bestuurster wordt verzocht zich te melden.De politie blijft verder vragen om tips, vooral wat betreft de combinatie witte bestelwagen en het signalement, door te blijven geven aan het algemene nummer van de politie, 0900 – 8844. Tips vanuit de bevolking zijn van groot belang voor het onderzoek, getuige ook de uitstekende tip van afgelopen vrijdag, die, samen met de informatie uit het onderzoeksteam, leidde naar de verdachte.

OnderzoekOndertussen blijven politie en justitie, ook tijdens de beide Kerstdagen, volop werken aan de zaak. Om alle informatie te verwerken is het TGO na de aanhouding nog eens uitgebreid met 10 rechercheurs. Er zijn 29 tips binnengekomen. Tijdens het passantenonderzoek vrijdagochtend zijn 150 voorbijgangers ondervraagd. Zowel uit de tips als het passantenonderzoek is bruikbare informatie gekomen. De technische recherche heeft uitgebreid sporenonderzoek gedaan en staat in nauw contact met het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Zaterdagochtend is door 15 leden van de Friese Mobiele Eenheid de directe omgeving van het plaats delict in een cirkel van enkele kilometers minutieus uitgekamd op mogelijke sporen.

Leeuwarden: inbraak schoolZondagavond is ingebroken in een school aan de Jelsumerstraat. Men kwam binnen door een raam te vernielen. Er zijn 12 monitoren gestolen. De technische recherche zal op Eerste Kerstdag een sporenonderzoek instellen. Aangifte is gedaan door een 37-jarihe inwoonster van Leeuwarden.

Leeuwarden: vervelende stapper aangehoudenDe politie heeft maandagochtend vroeg een 22-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De man gedroeg zich, samen met twee vrienden, vervelend in een horecagelegenheid in de Grote Hoogstraat. Bij binnenkomst werd een aantal bierglazen kapot gegooid, werd met een barkruk gegooid en met een mes gedreigd. De politie kon de verdachte korte tijd later aanhouden in een nabijgelegen horecagelegenheid. De man is overgebracht naar het bureau.

Franeker: aanhouding na belediging, verdachte moet nog 28 dagen zittenDe politie heeft maandag omstreeks 04.30 uur een 36-jarige inwoner van Franeker aangehouden. De man stond bij een groepje jongeren dat vuurwerk afstak. Op een gegeven moment komt hij bij de politie staan en vraagt hij of hij ook mee moet. De agenten antwoorden ontkennend. Hierop ontsteekt de man in woede en beledigt de agenten. Hierop wordt de man wel aangehouden. Op de weg van Frankeer naar de cel in Leeuwarden heeft de man continu de agenten de meest verschrikkelijk ziektes toegewenst. In Leeuwarden bleek dat de man nog 28 dagen moest zitten o.a. voor openbare dronkenschap. Deze dagen zijn onmiddellijk ingegaan.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan