Fryslân, 21-07-2008 • Politieberichten van zondag 20 juli 07.00 uur t/m maandag 21 juli 11.00 uur

Heerenveen: eenzijdig ongevalDe politie heeft zondagmorgen een ongeval afgehandeld op de A7. Een 20-jarige automobiliste uit Sneek was daar in een bocht op het verkeersplein in een slip geraakt en vervolgens met haar auto tegen de vangrail tot stilstand gekomen. Ze werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht.

Zweins: eenzijdig ongevalDe politie heeft zondagmiddag hulp verleend bij een eenzijdig ongeval op de Rijksstraatweg. Een 20-jarige automobiliste uit Franeker was daar met haar auto door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en zijdelings tegen een boom tot stilstand gekomen. De brandweer, ambulancemedewerkers en medewerkers van de traumaheli zijn geruime tijd bezig geweest om het slachtoffer uit haar voertuig te bevrijden. Complicerende factoren daarbij waren dat het voertuig niet stabiel lag en de wijze waarop het slachtoffer bekneld zat in haar voertuig. Nadat het slachtoffer bevrijd was werd ze met ernstig letsel per ambulance naar het MCL overgebracht. Bureau Verkeersongevalanalyse van de politie doet onderzoek naar de toedracht va het ongeval.

Leeuwarden: rijbewijs ingevorderdDe politie heeft zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een 53-jarige inwoner van Leeuwarden. De man had op de Troelstraweg bijna een aanrijding veroorzaakt met een 25-jarige automobilist en plaatsgenoot. Deze liep daarbij een beschadigde velg op en waarschuwde de politie omdat de andere automobilist doorreed. De politie kon deze weggebruiker bij zijn woning aanhouden. Omdat hij gedronken bleek te hebben moest de bestuurder op het politiebureau een blaasproef afleggen met 495 ug/l als resultaat. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Doniaga: aanhouding na beledigingDe politie heeft zondagavond op de A6 een 58-jarige automobilist uit Den Helder aangehouden. De man werd staande gehouden omdat surveillerende agenten hem hadden betrapt op niet handsfree bellen. Na zijn staandehouding begon de man de agenten te beledigen, waarop hij werd aangehouden.

Lemmer: vernielingenDe politie onderzoekt de vernielingen die tussen afgelopen vrijdagavond en zondagavond werden aangericht aan een schoolgebouw aan de Riensingel. In die periode werden van het gebouw drie ruiten vernield. Een 56-jarige inwoner van Lemmer deed aangifte.

Tijnje: inbraak schoolDe politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een schoolgebouw aan de Master Roordawei. Van het pand werd in de afgelopen dagen een raam geforceerd, waarna 10 computers werden weggenomen. Een 55-jarige inwoner van Beetsterzwaag deed aangifte.

Oosterwolde: inbraak winkelDe politie onderzoekt een inbraak in een winkelpand aan het Stipeplein. In de nacht van zondag op maandag werd van het pand een raam vernield. Vervolgens werd een nog onbekende hoeveelheid sigaretten en cosmetica meegenomen. Een 45-jarige inwoonsters van Nijeberkoop deed aangifte.

Lemmer: aanhouding na dreigen met vuurwapenDe politie heeft maandag rond 02.30 uur een 28-jarige inwoner van Lemmer aangehouden. De man wordt er van verdacht op Kortestreek een 39-jarige plaatsgenoot met een vuurwapen te hebben bedreigd. De bedreiging vond plaats na een woordenwisseling in een horecagelegenheid. Op straat werd vervolgens de 39-jarige door de verdachte met het vuurwapen bedreigd. Deze verdedigde zich door een fiets naar de verdachte te gooien, die zich daarop uit de voeten maakte. De politie kon de verdachte korte tijd later in de Bantegastraat aanhouden. Hij bleek in bezit te zijn van een vuurwapen en werd naar het politiebureau overgebracht. Daar werd hij ingesloten.

112Fryslan

})