Politieberichten Van Donderdag 16 November 2006

Politieberichten Van: Woensdag 15 November 07.00 uur t/m Donderdag 16 November 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Burgum: getuigenoproep na onenigheid in het verkeerDe politie komt graag in contact met getuigen die hebben gezien wat zich woensdag 15 november omstreeks 06.00 uur heeft afgespeeld bij de verkeerslichten bij de Essopomp aan de doorgaande weg in Burgum. Een 39-jarige automobilist uit Hurdegaryp, rijdend in een donkere stationwagen, had net daarvoor een 37-jarige bestuurder van een zwarte Volkswagen Transporter, wonend in Roodkerk, ingehaald. Deze laatste was niet tevreden over deze inhaalmanoeuvre en haalde op zijn beurt de inwoner van Hurdegaryp in, waarbij deze werd afgesneden. De inwoner van Hurdegaryp wil hierop de Roodkerker aanspreken. Deze stopt vrij abrupt, rijdt achteruit en raakt licht de auto van de Hurdegaryper. Bij het eerder genoemde tankstation krijgt de Hurdagaryper ook nog een klap, hetgeen ontkend wordt door de Roodkerker. Omdat over de exacte gang van zaken nogal wat onduidelijkheid heerst komt de politie graag in contact met eventuele getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900 – 8844.

Sneek: inbraak in schoolDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een school aan het Kaatsland. In de nacht van dinsdag op woensdag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit een lokaal werden twee computers weggenomen. Namens de school deed een 49-jarige inwoonster van Leeuwarden aangifte.

Bolsward: inbraak in winkelDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een winkel aan de Snekerpoort. In de nacht van dinsdag op woensdag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de winkel werden onder andere sigaretten en een geldbedrag van enkele honderden euro’s weggenomen. Een 41-jarige inwoner van Bolsward deed aangifte.

Holwerd: automobiliste gewond bij ongevalDe politie heeft woensdagochtend hulp verleend bij een ongeval op de Grandyk, waarbij een 39-jarige automobiliste uit Foudgum gewond raakte. De vrouw reed tegen de achterzijde van een stilstaande vrachtwagen. De automobiliste heeft de vrachtwagen vermoedelijk over het hoofd gezien, ondanks dat deze alarmverlichting en een zwaailicht voerde. Het slachtoffer is met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Goutum: 30 automobilisten negeren geslotenverklaringDe politie heeft woensdagochtend tussen 07.00 uur en 09.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Wergeasterdyk. Van maandag tot en met vrijdag is deze weg, tussen genoemde tijdstippen, alleen toegankelijk voor lijnbussen en voor automobilisten met een ontheffing. De maatregel is genomen om de zogenaamde ‘binnendoorrijders’ te ontmoedigen. Tijdens de controle zijn 30 automobilisten bekeurd. De politie vindt dit aan de hoge kant en gaat daarom komende periode vaker controleren.

Drachten: politie rolt professionele hennepkwekerij opDe politie heeft woensdagochtend in een pand aan de Tussendiepen een professionele hennepkwekerij opgerold. Naar aanleiding van een tip kwam de politie de kwekerij op het spoor. Woensdagochtend vielen agenten en rechercheurs het pand binnen.

In het pand troffen zij, verstopt achter een aantal rijen dozen, twee nieuw gemaakte ruimtes aan. In deze ruimtes werden in totaal 1600 planten aangetroffen die bijna klaar waren om voor de eerste keer te worden geoogst. De kwekerij was voorzien van professionele apparatuur, zo kregen de plantjes automatisch de juiste hoeveelheid voeding en water. De apparatuur en de planten zijn in beslaggenomen. Medewerkers van Nuon hebben een onderzoek ingesteld naar het illegaal aftappen van stroom. Afvalverwerker Omrin heeft onder toeziend oog van de politie alles opgeruimd en vernietigd.

In het pand waren op het moment van de inval geen personen. De politie heeft de 37-jarige huurder uit Hilversum voor een gesprek op het politiebureau uitgenodigd. De eigenaar van het pand bleek na onderzoek niets met de kwekerij te maken te hebben.

Voor foto’s van deze professionele hennepkwekerij klik hier.

Harlingen: winkeldief aangehoudenDe politie heeft woensdagmiddag in een winkel aan de Roordaweg een 40-jarige inwoner van de gemeente Wûnseradiel aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man rekende bij de kassa een gereedschapskist af. Het winkelpersoneel ontdekte toen dat hij in deze kist een camera had verstopt. De politie hield de verdachte aan en bracht hem over naar het politiebureau. Na verhoor en het opmaken van proces-verbaal mocht hij het bureau verlaten.

Kollumerpomp/Sijbrandahuis: vier rijbewijzen ingevorderd na snelheidsovertredingDe politie heeft woensdagmiddag bij een snelheidscontrole op de Kwelderweg nabij Kollumerpomp en op de Birdaarderstraatweg in Sijbrandahuis van vier automobilisten het rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertredingen. Een 30-jarige automobilist uit de gemeente Dongeradeel, een 20-jarige automobilist uit Zwaagwesteinde en een 43-jarige automobilist uit Leiden passeerden de controle op de Kwelderweg met ruim 135 kilometer per uur. Op deze weg is een maximale snelheid van 80 kilometer per uur toegestaan. Op de Birdaarderstraatweg in Sijbrandahuis passeerde een 34-jarige automobilist uit Rinsumageest de controle met 114 kilometer per uur. Op deze weg is een maximale snelheid van 60 kilometer per uur toegestaan.  De rijbewijzen van vier bestuurders werden dan ook ingevorderd. Tevens werd er proces-verbaal opgemaakt.

Harkema: rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloedDe politie heeft woensdagavond op de Reitsmastrjitte een 45-jarige automobilist uit Kootstertille aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats van een ongeval, het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs. Bij de politie was een melding binnen gekomen dat de man op de Warmoltsstrjitte met zijn auto tegen een paaltje was gereden en er vervolgens vandoor was gegaan. Na een kleine zoekslag werd de verdachte aangetroffen op de Reitsmastrjitte. Hij was bezig om een band van zijn zwaar beschadigde auto te verwisselen. De agenten hielden de man aan en brachten hem over naar het politiebureau. Hier blies hij 1150 ug/l, goed voor een rijverbod van 15 uur en een proces-verbaal. Uit onderzoek bleek dat de man niet beschikte over een geldig rijbewijs. Ook hier kreeg hij een proces-verbaal voor.

Dokkum: auto uitgebrandDe politie heeft woensdagavond de brandweer van Dokkum geassisteerd bij het blussen van een autobrand in de Swanneblomstrjitte. Door vermoedelijk kortsluiting ontstond er brand in de auto van een 34-jarige inwoner van Dokkum. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de auto als verloren beschouwd kan worden.

Leeuwarden: politie houdt twee inbrekers aanDe politie heeft woensdagavond laat op de Castorweg twee inwoners van Leeuwarden van 42 en 45 jaar aangehouden op verdenking van een inbraak in een bedrijf. Een getuige had gezien dat beide mannen op het dak van een pand aan de Castorweg klommen. Toen de twee er in een auto vandoor gingen waarschuwde hij de politie. De agenten waren snel ter plaatse en konden in dezelfde straat de auto nog klemrijden. Beide verdachten zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau. Na onderzoek op het dak van het pand bleek inderdaad dat de Leeuwarders hadden geprobeerd om binnen te komen. Dit is ze uiteindelijk niet gelukt.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan