Fryslân, 24-06-2008 • Politieberichten van maandag 23 juni 07.00 uur tot en met dinsdag 24 juni 07.00 uur

De Blesse: politie onderzoekt dood vrouw De politie onderzoekt de dood van een 52-jarige vrouw uit De Blesse. Het stoffelijk overschot werd maandagmiddag rond 17.30 uur in haar woning aan de Franke Deddenstraat aangetroffen. Ze werd gevonden door familieleden, die op dat moment thuis kwamen. Alhoewel sectie uitsluitsel moet geven, gaat de politie uit van een misdrijf. De woning en directe omgeving zijn afgezet en worden bewaakt. Door de technische recherche wordt een minutieus sporenonderzoek uitgevoerd. Verder is inmiddels een buurtonderzoek gestart en wordt met betrokkenen en getuigen gesproken. De politie heeft inmiddels een team van ruim 30 rechercheurs geformeerd, dat de zaak onderzoekt.

Leeuwarden: politie onderzoekt inbraak in bedrijf De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Anne Wadmanwei. Tussen vrijdagavond en maandagochtend kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit het pand werd een computer weggenomen. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 43-jarige inwoner van Leeuwarden aangifte.

Lemmer: eenzijdig ongeval De politie heeft maandagmorgen hulp verleend bij een eenzijdig ongeval op de Plattedijk. Een 32-jarige automobiliste uit Koudum was daar met de rechterwielen in de berm terechtgekomen en had vervolgens door een stuurcorrectie de macht over het stuur verloren. Haar auto kwam aan de andere kant van de weg in de sloot terecht en sloeg daar over de kop. Ze kon wel zelf uit de auto komen, maar moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht worden.

Balk: diefstal De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal uit een woning aan de Tribune. Afgelopen zaterdag om ca. 16.00 uur hoorde en zag de 87-jarige bewoonster dat er een haar onbekende vrouw op de ramen klopte. Toen de bewoonster haar voordeur opende liep de onbekende vrouw meteen de woning binnen. De vrouw bleef druk praten en leidde daarbij blijkbaar de aandacht van bewoonster af. Want die constateerde enige tijd later, toen de onbekende vrouw weer was vertrokken, dat ze enkele honderden euro’s mist. De onbekende vrouw sprak goed Nederlands en had een getinte huidskleur. Toen ze de woning verliet liep ze samen met een andere vrouw weg.

Drachten: fietser ten val De politie heeft maandagochtend een ongeval afgehandeld op de Eikesingel. Een 70-jarige fietser uit Drachten was daar waarschijnlijk tegen een trottoirband gereden en vervolgens ten val gekomen. Hij werd met een gebroken sleutelbeen voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht.

Leeuwarden: aanrijding De politie heeft maandagmiddag hulp verleend bij de afhandeling van een ongeval op de Rengerslaan. Een 61-jarige automobilist uit Sneek had verzuimd daar voorrang te verlenen aan een 39-jarige automobiliste uit Leeuwarden. De Leeuwardense werd met vermoedelijk een lichte hersenschudding per ambulance naar het MCL vervoerd.

Olterterp: eenzijdig ongeval De politie onderzoekt een eenzijdig ongeval dat maandagmiddag plaatsvond op de Van Harinxmaweg. Een 51-jarige automobiliste uit Beetsterzwaag was daar in een bocht rechtuit gereden, waarna haar auto in een sloot tot stilstand was gekomen. Ze werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Daar werd in verband met mogelijk alcoholgebruik ook een bloedproef afgenomen.

Breezanddijk: te snel, rijbewijs ingevorderd De politie heeft maandagavond het rijbewijs ingevorderd van een 44-jarige automobilist uit Hoorn. De man reed op de Afsluitdijk 175 km/u, terwijl ter plaatse 120 km/u is toegestaan.

Langweer: onder invloed, rijbewijs ingevorderd De politie heeft maandagavond het rijbewijs ingevorderd van een 47-jarige automobilist uit Langweer. De man viel surveillerende agenten op door zijn afwijkend rijgedrag en werd vervolgens staande gehouden en naar het politiebureau overgebracht voor een ademanalyse. Gezien de uitslag van 1045 ug/l werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt en is zijn rijbewijs ingevorderd.

Franeker: onder invloed De politie heeft maandagavond het rijbewijs ingevorderd van een 45-jarige automobiliste uit Franeker. Getuigen hadden de vrouw zwaar beschonken bij haar woning in de auto zien stappen en wegrijden. De bestuurster werd korte tijd later weer bij haar woning in Franeker aangetroffen en vervolgens naar het politiebureau overgebracht. Omdat ze niet in staat bleek te zijn een ademanalyse te ondergaan werd haar daar een bloedproef afgenomen.

Leeuwarden: aanhouding De politie heeft maandagavond een 16-jarige Leeuwarder aangehouden met een namaakwapen. De politie kreeg die avond een melding van een getuige die in de omgeving van het Zuiderplein iemand met een wapen had zien lopen. Op grond van een het opgegeven signalement werd korte tijd later de Leeuwarder aangehouden. Hij bleek in het bezit te zijn van een namaak wapen dat vervolgens in beslag is genomen. Tegen de Leeuwarder is proces-verbaal opgemaakt.

Oldetrijne: aanhoudingen De politie heeft maandagavond vier Polen ingesloten die eerder die avond door een 60- en een 33-jarige inwoner van Oldetrijne en een 36-jarige inwoner van Wolvega waren aangehouden. De vier verdachten, twee van 18 en twee van 19 jaar, werden door hen op heterdaad betrapt toen ze een diefstal pleegden bij een tankstation aan de Pieter Stuyvesantweg. Het tankstation is eigendom van de 60-jarige inwoner van Oldetrijne. De verdachten reden in een auto weg, maar het lukte de eigenaar en zijn twee familieleden om hen klem te rijden en aan te houden. De inmiddels gewaarschuwde politie nam de verdachten over en bracht hen naar het politiebureau. Daar werden ze ingesloten. In de kofferbak van hun auto werden twee lichtmetalen velgen aangetroffen die bij het tankstation waren weggenomen.

112Fryslan

})