Politieberichten Van Dinsdag 21 November 2006

Politieberichten Van: Maandag 20 November 07.00 uur t/m Dinsdag 21 November 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Sneek: bromfietser overleden na aanrijdingDe 16-jarige inwoner uit Waddinxveen, die zondagmiddag betrokken was bij een aanrijding op de Oppenhuizerweg, is maandag in het UMCG in Groningen aan zijn verwondingen overleden. Zie ook de politieberichten van maandag 20 november met als titel ‘bromfietser ernstig gewond na aanrijding’.

Leeuwarden: zijpanelen laadbak gestolenDe politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van vijf aluminium zijpanelen van een laadbak van een vrachtauto. In de nacht van zondag op maandag werden de panelen weggenomen van de vrachtwagen die stond geparkeerd op de Neptunusweg. Namens het transportbedrijf deed een 39-jarige inwoner van Goutum aangifte.

Appelscha: inbraak in kerkDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een kerk aan de Van Emstweg. In de nacht van zondag op maandag kwam men binnen na het forceren van een deur. De gehele kerk werd doorzocht, waarbij diverse kasten werden opengebroken. Uit een geldkistje werd een bedrag van enkele tientallen euro’s weggenomen. Namens de kerk deed een 58-jarige inwoner van Appelscha aangifte.

Eastermar: automobilist gewond bij eenzijdig ongeval De politie heeft maandagochtend geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de Sumarderwei, waarbij een 72-jarige automobilist uit Eastermar gewond raakte. De man keek even in zijn achteruitkijkspiegel en zag daardoor te laat dat hij een bocht naderde. Hij belandde met zijn voertuig in de berm en kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. De bestuurder kon ter plaatse worden behandeld door het ambulancepersoneel.

Bolsward: automobiliste negeert rood stoplicht en veroorzaakt aanrijdingDe politie heeft maandagavond geassisteerd bij een aanrijding op de Oude Rijksweg. Een 43-jarige automobiliste uit de gemeente Wûnseradiel negeerde op de kruising een rood stoplicht. Ze zag hierbij echter een 37-jarige automobilist uit Leeuwarden over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Beide bestuurders konden ter plaatse worden behandeld door het ambulancepersoneel.  

Sneek: politie houdt man aan na bedreiging met mesDe politie heeft maandagavond voor een woning aan de Albardastraat een 44-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van bedreiging. Bij de politie was een melding binnen gekomen dat de man vernielingen had aangericht in een woning en dat hij met een mes stond te zwaaien. De agenten reden naar Albardastraat om polshoogte te nemen. Ze waren echter nog maar net uitgestapt of de verdachte liep gelijk met een mes op hen af. Ondanks diverse verzoeken om het mes neer te leggen bleef de Sneker dreigen. Pas toen een politiehond te voorschijn werd gehaald legde de verdachte het mes neer. Agenten wilden vervolgens de man aanhouden, maar hij weigerde wederom elke medewerking. Hierop werd de politiehond ingezet, zodat de verdachte kon worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan