Fryslân, 19-08-2008 • Politieberichten van maandag 18 augustus 07.00 uur t/m dinsdag 19 augustus 07.00 uur

Hurdegayp: inbraak kraanDe politie onderzoekt de inbraak in een kraan op een terrein aan de Van Weerden Poelmanstraat. Afgelopen weekend werd van de kraan een deur geforceerd, waarna de giek werd gedraaid en de bak op een schaftkeet werd gezet. Het dak van de keet werd daarbij vernield. Een 56-jarige inwoner van Oentsjerk deed aangifte.

Ureterp: inbraak schoolDe politie onderzoekt de inbraak in een school aan De Skeauwen. Afgelopen weekend is van het schoolgebouw een raam geforceerd, waarna een beamer en een laptop zijn weggenomen. Een 53-jarige inwoner van Leeuwarden deed namens de school aangifte.

Drachten: inbraak schoolDe politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een school aan de Splitting. Afgelopen weekend werd daar een deur geforceerd, waarna geluid- en lichtapparatuur werd weggenomen. Een 49-jarige inwoner van Drachten deed namens de school aangifte.

Leeuwarden: woninginbraakDe politie onderzoekt de inbraak in een woning aan de Pietersburen. Gedurende de vakantie van de bewoner is daar de afgelopen weken een raam vernield. Vervolgens zijn onder meer een laptop en een spelcomputer weggenomen. De 22-jarige bewoner deed aangifte.

Tjalleberd: rijbewijs ingevorderdDe politie heeft maandagavond het rijbewijs ingevorderd van een 52-jarige automobilist uiit Tijnje. Surveillerende agenten zagen de man op de Haudmare rijden in een auto waar de vonken onder uit sloegen. Bij zijn staandehouding bleek de bestuurder onder invloed te zijn. De man werd daarom voor een ademanalyse naar het bureau overgebracht. Gezien het resultaat van 675 ug/l werd zijn rijbewijs ingevorderd. De beschadiging aan zijn auto bleek te zijn ontstaan door een aanrijding met een verkeersbord op de Mobilisatieweg in Heerenveen, kort voordat agenten hem staande hielden. Er werd daarom tevens proces-verbaal tegen de bestuurder opgemaakt voor het veraten van een plaats van aanrijding.

Drachten: fietser ten valDe politie heeft maandagavond hulp verleend bij een ongeval op de Lauwers. Een 44-jarige fietser uit Boornbergum was daar op de rotonde met de Postlaan ten val gekomen. De man werd met letsel aan zijn gezicht per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten vervoerd.

Sneek: hennepkwekerijDe politie heeft maandagavond in een woning aan het Grootzand een hennepkwekerij aangetroffen. Na een melding van een mogelijke kwekerij trof men in de woning op de derde verdieping een in werking zijnde kwekerij aan met 72planten. Alle planten en apparatuur werden in beslag genomen en ter vernietiging afgevoerd. De politie doet nog onderzoek naar de huurder van de woning.

112Fryslan

})