Politieberichten Van: Donderdag 24 Augustus 07.00 uur t/m Vrijdag 25 Augustus 07.00 uur

Leeuwarden: shovel uitgebrandDe politie heeft donderdagochtend de brandweer geassisteerd bij een brand in een shovel op een bedrijfsterrein aan de Newtonweg. Door nog onbekende oorzaak vatte de shovel vlam. Omdat de brandweer van Leeuwarden druk bezig was met bestrijden van de brand in het winkelcentrum in Bilgaard, heeft de brandweer van Heerenveen, die al in Leeuwarden was, de brand geblust. De brandweer kon niet voorkomen da de shovel verloren ging.

Midsland: politie onderzoekt vernielingenDe politie stelt een onderzoek in naar diverse vernielingen bij een horecagelegenheid bij Midsland aan Zee. Tussen dinsdagavond en donderdagochtend zijn onder andere vijftien terrasstoelen en een windscherm in brand gestoken. Ook moesten twee vlaggenmasten het ontgelden. De schade bedraagt bijna 2000 euro. Namens de horecagelegenheid deed een 43-jarige inwoner van Midsland aangifte.

Akmarijp: brand in ligboxenstalDe politie heeft donderdagmiddag geassisteerd bij een brand in een ligboxenstal aan de Fjildwei. Door nog onbekende oorzaak ontstond er brand in een hoek van de stal. Het vee in de stal kon snel in veiligheid worden gebracht, waarna de brandweer de brand heeft geblust. Bij de brand is asbest vrijgekomen. In overleg met de gemeente zal dit worden opgeruimd.

Harlingen: politie houdt mannen met drugs aanDe politie heeft vrijdagochtend vroeg op de Zuidwalweg een 26-jarige inwoner van Franeker en een 18-jarige inwoner van Dronrijp aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs en het rijden onder invloed van drugs. Politieagenten zagen een auto rijden zonder een kentekenplaat en met maar één koplamp. De 18-jarige bestuurder kreeg een stopteken. Toen in de auto een XTC-pil werd aangetroffen werd besloten om beide inzittenden te fouilleren. De beide mannen bleken enkele wikkels met speed bij zich te hebben. De twee werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werd bij de bestuurder van de auto een bloedproef afgenomen omdat er een vermoeden bestond dat hij onder invloed van drugs had gereden. Beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: man aangehoudenDe politie heeft vrijdagochtend vroeg op het Ruiterskwartier diverse kleine vechtpartijen in de kiem gesmoord. Hierbij werd onder andere een politiehond dreigend ingezet. Ondanks diverse verzoeken om te vertrekken bleef een 21-jarige inwoner van Stiens zich vervelend gedragen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is de man ingesloten.

Leeuwarden: brand winkelcentrum BilgaardIn aanvulling op het politiebericht van donderdag 24 augustus, betreffende de brand in het winkelcentrum in Bilgaard, is door de gemeente Leeuwarden een aanvullend persbericht gemaakt. Dit bericht is geplaatst op de site van de gemeente Leeuwarden. 

Wolvega: winkeldieven door politie aangehoudenDe politie heeft dinsdagochtend twee mannen van 31 en 36 jaar uit Georgië  aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Omstreeks 11.00 uur zag een politieman in zijn vrije tijd een tweetal mannen die zich verdacht ophielden in het centrum van Wolvega. De politieman besloot het tweetal te volgen. De beide mannen ontvreemden in een drogisterij de nodige parfumerieën. Daarna liepen ze naar een personenauto aan de Steenwijkerweg en wilden wegrijden. De politieman kon dit voorkomen en hield de bestuurder aan. De tweede verdachte wist zicht uit de voeten te maken en vluchtte weg in de richting van het NS-station. Een getuige nam de fiets van de politieman en zette de achtervolging in. Hij raakte helaas het spoor bijster. Aan de hand van het signalement konden andere agenten deze man achterhalen op het perron. Na een korte achtervolging over het spoor werd de man aangehouden. Beide zijn overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Daarbij bleek dat in de auto van de mannen voor ruim 700 euro aan gestolen goederen lagen. Men maakte gebruik van een geprapareerde tas om te voorkomen dat het alarm in de winkel afgaat. Tijdens het rechercheonderzoek bleek dat men dinsdagochtend twee drogisterijen in Wolvega had bezocht, waarbij het nodige was weggnomen. Twee winkeliers deden aangifte bij de politie. De auto en gestolen goederen werden inbeslaggenomen. Beide mannen worden binnenkort uitgeleverd aan respectievelijk Duitsland en Frankrijk. Bij deze actie werden er diverse duimen van winkeliers opgestoken welke bedoeld waren voor de politie. De gestolen goederen zijn inmiddels weer terug bij de rechtmatige eigenaren.

Bron: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

 

112Fryslan

})