Politie vraagt beeldmateriaal van de voetbalrellen Cambuur

Politie Fryslân – Voetbalrellen in Leeuwarden.

De politie Fryslân is een onderzoek gestart naar de identiteit van de relschoppers bij de rellen die op woensdagavond 3 juni in Leeuwarden zijn ontstaan. Aan het eind van de wedstrijd Cambuur-Roda JC werd het erg onrustig in- en rond het stadion. Buiten het stadion keerden ruim 600 relschoppers zich tegen de politie. De relschoppers richtten vernielingen aan en gooiden stenen, tegels en hekken naar de politie. Ruim 20 politiemensen zijn daarbij gewond geraakt. Die nacht kon de politie 13 verdachten aanhouden.

Natuurlijk heeft de politie zelf video opnames gemaakt van de rellen. We willen graag de echte supporters van Cambuur en de mensen die Cambuur een warm hart toe dragen oproepen om beeldmateriaal dat mogelijk die avond en nacht opgenomen is met de mobiele telefoon of camera ter beschikking te stellen. Met behulp van deze informatie kunnen wij dan de relschoppers oppakken.

Ook getuigen of mensen die informatie hebben over de relschoppers en de mensen die schade hebben opgelopen verzoeken wij op om contact op te nemen met de politie!

Heeft u informatie over bovenstaande zaak, neem dan contact op met de politie op het telefoonnummer 0900-8844. Ook kunt u gebruik maken van het [url=http://www.politie.nl/dadergezocht/mailformulier/mailformulier.asp]emailformulier[/url]. Vermeld hierbij het BVH-nummer: 2009057591

Uw informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Wilt u toch liever anoniem blijven neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0800-7000.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan