Paniek op Bolswarder industrieterrein

BOLSWARD – Maandagavond brak er op industrieterrein ‘De Marne’ korte tijd paniek uit. Een lossende vrachtwagen was gevaarlijke stoffen gaan lekken bij bakkerij Van de Leur.

De brandweer van Bolsward en meerdere politie-eenheden werden opgeroepen. Tijdens een vlotte verkenning van de brandweer bleek er ook nog brand te woeden in het pand van de bakker. Daarop werd de hulp ingeroepen van het brandweerkorps uit Witmarsum. Brandweer Bolsward concentreerde zich vervolgens op het blussen van de brand.

Bij aankomst van brandweer Witmarsum werden twee brandweermannen in een chemicaliënpak gehesen om het slachtoffer bij de lekkende tank te redden. In beschermende kleding werd vervolgens het slachtoffer naar een veilige locatie overgebracht en overgedragen aan het ambulancepersoneel.

Tegelijk met het incident bij de bakkerij, vond een zware aanrijding plaats waarbij een auto op de zijkant belandde. Eén inzittende was vuurwapengevaarlijk en dus was uiterste zorgvuldigheid geboden. Terwijl de politie het slachtoffer onder schot hield, probeerden de brandweerkorpsen van Witmarsum en Mantgum de inzittenden uit het voertuig te krijgen.

Het Wommelser brandweerkorps assisteerde de brandweer van Bolsward bij het blussen van de brand in het pand, waarbij ook een aantal slachtoffers gered moesten worden.

Oefening
Deze grootschalige multidisciplinaire oefening werd gehouden in het kader van het ‘Keurmerk Veilig Ondernemen’ op het industrieterrein van Bolsward. Tevens was het voor de BHV-ploeg, brandweer, politie en ambulance weer een leerzame oefening waarbij de kennis goed op de proef werd gesteld. Volgens de commandant Stabel kan worden teruggekeken op een geslaagde oefening.

Een uitgebreide fotoreportage van de oefening is via [url=https://plus.google.com/photos/106846353116564493657/albums/5896003906222592625]deze link[/url] te vinden.

Video: Nathanaël Andringa
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VCfDfIkhuAM[/youtube]

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan