LEEUWARDEN – Een oudere man is dinsdagmiddag gewond geraakt toen hij omver geduwd werd op het zebrapad van de rotonde Bleeklaan / Noordvliet.

Een 84-jarige man was aan het oversteken ter hoogte van deze rotonde. Een fietsster stopte voor de man zodat hij rustig op het trottoir kon komen. Vervolgens werd de fietsster ingehaald door twee scooters, op de achterste scooter zat een meisje die iets riep naar het slachtoffer. Bij het passeren duwde de scooterbestuurster de 84-jarige man waardoor hij ten val kwam.
Het enige wat bekend is van de scooterbestuurster is dat zij lang zwart haar had en verder is gereden in de richting van de Oosterkade.

Politie en ambulance kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Een automobilist heeft in afwachting van de ambulance de man opgevangen in zijn auto.

De man is door ambulancepersoneel uit de auto gehaald en na behandeling meegenomen in de ambulance. De man is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Bent u getuige geweest van deze mishandeling en/of heeft u (deurbel) camerabeelden van de betrokkene scooter bestuurster? Bel dan met de politie op 0900-8844 onder vermelding van het zaaknummer 2022179476