LEEUWARDEN – In dit artikel houden wij u op de hoogte van de incidenten rondom oud & nieuw 2013/2014 in Leeuwarden en omgeving.

In de titel van dit artikel wordt het tijdstip van de laatste update vermeld zodat u kunt zien wanneer er nieuwe foto’s zijn toegevoegd.

Romein
Op 31 december om 0:18 werd de brandweer gealarmeerd voor een containerbrand in de Sint Anthonystraat. De vrijwilligers van Post Noord kwamen ter plaatse voor een brandende rolcontainer. Een medewerker van Theater Romein had de brandende container reeds bij de gevel weggehaald om uitbreiding te voorkomen. Na blussing werden de overige containers nog even natgemaakt en bij de gevel weggehaald. Foto’s 1 t/m 4

Gratingastins
Oudejaarsdag om 11:23 werd de brandweer gealarmeerd voor een containerbrand op de Gratingastins. Een ondergrondse papiercontainer had vlamgevat door vuurwerk. Medewerkers van Omrin hebben de bak eruit getild, zodat de brandende resten goed konden worden afgeblust.

Foto 8 Torenstraat
Om 14:24 kwam er weer een melding van een containerbrand binnen. Ditmaal in de Torenstraat. De brandweer heeft de container afgeblust.

Foto 9 Lieuwenburg. Aan de achterzijde van het winkelcentrum was een rolcontainer in brand geraakt door vuurwerk. Brandweer heeft nageblust.

Foto 10 en 11 Vreugdevuur Willem Lorestraat
De brandweer werd gealarmeerd voor een buitenbrand op het Zuidvliet. De jeugd had op de Willem Lorestraat een vreugdevuur gemaakt. Dit leverde door vliegvuur wat gevaar op dus werd het vuur door de brandweer geblust.

Foto 12 en 13 : Conifeer in brand Julianalaan
Om 20:41 werd de hoofdpost gealarmeerd voor een bermbrand aan de Julianalaan. Het bleek te gaan om een brandende conifeer vlakbij een woning. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en bluste de heg met schuim.

Foto 14 en 15 : Gebouwbrand Populierstraat/Kastanjestraat.
Omstanders vermoedden dat een vreugdevuur was overgeslagen op het dak van een nabijgelegen woning. De brandweer verrichte in de stromende regen een controle maar er bleek niks aan de hand te zijn.

Foto 16,17 en 18 : Vrachtwagenbrand Willem Lorestraat

Na de controle van een klein buitenbrandje op het Oranje Nassauplein kreeg de brandweer melding van een vrachtwagenbrand in de Willem Lorestraat. De chauffeur was met een kraan bezig met het opruimen van afgebluste vreugdevuren toen bleek dat het vuur in de laadbak weer oplaaide. De brandweer heeft de inhoud bedekt met een laag schuim en is meegereden naar de stortplaats aan de Greunsweg om daar de resten verder af te blussen.

Video: R. Kiestra
[zideo]playzideo=6c6f65586d317476=[/zideo]

112Fryslan