LEEUWARDEN – Vrijdag 27 januari is de nieuwe tankautospuit van brandweer Leeuwarden in dienst genomen.

De tankautospuit zal dienst doen op de kazerne Noord in de leeuwarder wijk Bilgaard. Vanaf de Ludinga zal de tankautospuit in de toekomst uitrukken. De tankauospuit word door zowel het beroepspersoneel tijdens kantooruren en door de vrijwillige brandweerlieden op avond, nacht en weekenduren.

De 02-6134 is opgebouwd in Hoogeveen door [url=http://www.dutchrescuevehicles.com/]Dutch Rescue Vehicles[/url]. De brandweerwagen is uitgerust met de nieuwste snufjes. Zo zit er de nieuwste one-seven systeem op en is de pomp volledig te bedienen met een klein paneel. Op de tankautospuit zit geen hogedruk slang meer, maar er kan wel water worden verkregen via de one-sevenslang.

De wagen is ook voorzien van een lichtmast en elektrische overdrukventilator. Ook zijn er twee extra lichtunits met ledlicht op een accu met een duur van 6 uur bij voluit verlichting. De inhoud van de van de watertank is 2000 liter en in combinatie met one-seven kan daarmee zo’n 14.400 liter blusstof geproduceerd worden.

In de manschappencabine is er een groot scherm voor het GMS systeem. Hierop kan informatie over het incident adres worden opgezocht, maar ook over verschillende objecten. De 02-6132 zal naar de kazerne op de Aldlansdyk gaan.

Binnenkort zullen de korpsen van Grou en Akkrum ook met hun nieuwe voertuig uitrukken.

Voor meer informatie over de vrijwilligers van brandweer Leeuwarden, kijk dan op [url=http://www.postnoord.nl]www.postnoord.nl[/url]

112Fryslan