Ministerie raadt nieuwe 112app af

LEEUWARDEN – Een nieuwe 112app, genaamd SOSAlarm, die donderdag gepresenteerd werd, blijkt de hulpdiensten helemaal niet sneller te bellen. Dat meldt OneMoreThing.nl, een site met reviews over apps.

De app met als doel sneller en gerichter informatie te sturen over het incident, mist een koppeling naar de meldkamers. Wie via de app 112 probeert te bellen, verliest kostbare seconden. Na het opstarten van de app verschijnt een keuzemenu van verschillende incidenten, zoals een ongeval of een reanimatie. Als daarop wordt geklikt, dan wordt via de GPS de positie nauwkeurig bepaald. Ook kan aanvullende informatie worden gegeven over het slachtoffer.

Als alle gegevens ingevuld zijn, dan kan op de knop ‘112 Bellen’ worden geklikt. De meldkamer wordt gebeld, maar zij ontvangen niet de aanvullende informatie omdat de meldkamer geen systeem heeft die dit kan ontvangen. Bovendien is er geen afstemming geweest tussen de organisatie van de SOSAlarm-app en het ministerie van Veiligheid en Justitie, die verantwoordelijk is voor de hulpdiensten in Nederland.

’Bellen naar 112 heeft nog altijd de voorkeur boven de app en is daarnaast betrouwbaarder en sneller’, vertelde een zegsman van het ministerie van Veiligheid en Justitie aan OneMoreThing.nl.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan