HARLINGEN / TERSCHELLING – Een minderjarig meisje uit Den Haag is woensdagmiddag overleden bij een ongeval aan boord van een charterschip op de Waddenzee.

Het gaat om een leerlinge van het Dalton College uit Den Haag. Het schip voer op de Waddenzee bij Terschelling toen, door een nog onbekende oorzaak, een giek naar beneden kwam op het dek. Direct werden diverse hulpdiensten ingeschakeld zoals de KNRM, ambulance en traumaheli. De hulp voor het meisje mocht niet meer baten, ze overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

Het ongeval gebeurde rond twaalf uur in de middag. Op het moment van het ongeval waren er 15 opvarenden op het schip, allen van een scholengemeenschap in Den Haag. Omstreeks  kwart over drie kwam het schip de haven van Harlingen binnen gevaren. Hier stonden de hulpdiensten klaar voor de opvang van de opvarenden. De hulpdiensten hadden voor de coördinatie opgeschaald naar GRIP 1.

Er is op het schip duidelijk te zien dat de giek in het midden is doorbroken. Er zal onderzoek gedaan worden naar de toedracht van het ongeval. Alle opvarenden zijn door de KNRM aan wal gebracht en opgevangen in het KNRM boothuis van Harlingen. Er is slachtofferhulp aangeboden aan de 15 opvarenden.

Het meisje behoorde toe aan een groep van 160 leerlingen. Zij waren met meerdere boten aan het varen. Deze boten komen allemaal terug naar Harlingen.

Redactie