Politieberichten van maandag 3 september

Bromfietsster gewond na aanrijding

HEMELUM – De politie heeft zondagavond op deNijbuorren een aanrijding afgehandeld, waarbij een 61-jarige bromfietsster uit Koudum gewond raakte. De vrouw verleende geen voorrang aan een naderende motor. Ondanks krachtig remmen kon de 42-jarige motorrijder uit Sint Maarten een aanrijding niet meer voorkomen. Zowel de motorrijder als de bromfietsster kwam ten val. De 42-jarige man en zijn passagiere konden ter plaatse door het ambulancepersoneel worden behandeld. De 61-jarige vrouw werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Inbraken in woningen

BAKHUIZEN/LEEUWARDEN – De politie onderzoekt twee inbraken in woningen aan De Simmen in Bakhuizen en de Wilgenstraat in Leeuwarden. Tussen vrijdagavond en zondagavond kwam men de woning in Bakhuizen binnen na het forceren van een ruit. Eenmaal binnen werd geld weggenomen. De 63-jarige bewoner deed aangifte. In de Wilgenstraat in Leeuwarden kwam men binnen na het forceren van een deur. Eenmaal binnen werden onder andere computers, mobiele telefoons en pinpassen weggenomen. De 29-jarige bewoonster deed aangifte.

Man aangehouden voor fietsendiefstal

DRACHTEN – De politie heeft zondagmiddag op de Uthof een 44-jarige inwoner van Drachten aangehouden voor fietsendiefstal. Een surveillerende agent had eerder die middag gezien dat de Drachtster opvallend veel belangstelling had voor een gestalde fiets op de Noordkade. Het was de agent bekend dat de man, die als veelpleger te boek staat, met enige regelmaat fietsen steelt. Reden genoeg om de 44-jarige te volgen. De Drachtster pakte de afgesloten fiets en liep er mee in de richting van de Uthof. Daar werd hij aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Burgernetactie na verlaten plaats ongeval

STIENS – De politie heeft zondagmiddag samen met 807 deelnemers van Burgernet uitgekeken naar een snorfietser. De bestuurder had eerder die middag op de Pyter Jurjensstrjitte een 51-jarige fietser uit Stiens aangereden. De fietser liep daarbij letsel op aan zijn been en ook zijn fiets raakte beschadigd. Na het ongeval reed de snorfietser door en bekommerde zich niet om het slachtoffer. Samen met de deelnemers van Burgernet keken de agenten uit. Het slachtoffer had een goed signalement gegeven van zowel de bestuurder als de snorfiets. Mede dankzij de informatie van een deelnemer van Burgernet kwamen de agenten uit bij een 17-jarige inwoner van Stiens. Hij bekende de aanrijding te hebben veroorzaakt. Tegen hem werd dan ook proces-verbaal opgemaakt.

Jongen gewond na val door dak

DRACHTEN – Een 15-jarige inwoner van Drachten is zondagavond gewond geraakt toen hij door dak van een bedrijf aan De Meerpaal was gezakt. De jongen was samen met een aantal anderen op het dak van een bedrijf geklommen. Ze hadden hier uiteraard geen toestemming voor. De 15-jarige zakte door één van de dakplaten en kwam zes meter later op een betonnen vloer terecht. Het slachtoffer werd door het personeel van de ambulance en traumahelikopter gestabiliseerd en vervolgens met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Het ongeval maakte veel indruk op het aanwezige personeel en daarom werd voor hen slachtofferhulp geregeld.

Burgernetactie na vermissing

BLIJE – De politie heeft zondagavond een Burgernetactie opgezet nadat een 8-jarig meisje als vermist was opgegeven. Die middag was zij met vriendjes aan het spelen in de omgeving van de Voorstraat. Tegen het schemeren van de avond was het meisje niet terecht en familie maakte zich zorgen. Zij alarmeerden de politie. Samen met de deelnemers van Burgenet keken de agenten uit naar het meisje. Tevens werd één van de helikopters van het KLPD ingezet om te assisteren bij de zoekactie. Dit was al snel niet meer nodig omdat zij werd aangetroffen in de garage van haar ouderlijk huis. Daar had zij zich verstopt.

Rijden onder invloed

JOURE – De politie heeft zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een 33-jarige man uit Heerenveen. Door een passerende automobilist was gezien dat de 33-jarige met zijn voertuig op de A7 nabij Joure van de weg was geraakt. Hij alarmeerde de politie die ter plaatse ging en het voertuig nabij een tankstation aantrof. De bestuurder zat nog in de auto en maakte een verwarde indruk. Hij verklaarde medicijnen te hebben gebruikt en dat hij tijdens het rijden met zijn radio bezig was geweest. De agenten namen hem mee naar het politiebureau waar een bloedproef werd afgenomen. De Heerenvener kreeg een rijverbod van 24 uur en naast de invordering van zijn rijbewijs werd ook proces-verbaal opgemaakt.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan