Maandag 16 mei

Politieberichten van maandag 16 mei.

Inbraak in woning
METSLAWIER – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Tunstrjitte. Zondagnacht tussen 00.45 en 03.00 uur werd hier het slot van een deur opengebroken, waarna een laptop en mobiele telefoon weggenomen werden. De bewoners lagen op dat moment op de bovenverdieping te slapen. De 67-jarige bewoner deed aangifte.

Rijbewijs ingevorderd
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Oostergoweg het rijbewijs ingevorderd van een 43-jarige man uit Leeuwarden. De man werd rond 01.30 uur bij een alcoholcontrole staande gehouden. Op het bureau blies hij 1125 ug/l. Naast de invordering van het rijbewijs werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden
DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 19-jarige man uit Joure aangehouden op verdenking van het niet voldoen aan een bevel/vordering, verboden wapenbezit, bezit harddrugs en weerspannigheid. Een surveillerende agent zag de verdachte op de Splitting zonder verlichting op zijn snorfiets rijden. Bij het zien van de agent probeerde de verdachte zich te verbergen, maar hij was al gezien. Tijdens de controle kon hij zich niet identificeren en bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Bij navraag bleek dat de man al meerdere malen aangehouden was vanwege het rijden zonder rijbewijs. Hierop besloot de agent de snorfiets in beslag te nemen. De verdachte weigerde echter hieraan mee te werken. Nadat hij meerdere vorderingen geweigerd had om te blijven staan, werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hierbij verzette hij zich hevig. Bij de fouillering werd een vlindermes en harddrugs gevonden. Deze werden in beslag genomen. De man werd voor nader onderzoek ingesloten.

Twee gewonden na ongeval
FRANEKER – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een ongeval dat zondagavond op de Zuiderkade plaatsvond. Een 18-jarige man uit Franeker reed vanaf de Tuinen rechtsaf de Zuiderkade op. Hierbij verloor hij de macht over het stuur en kwam tegen de gevel van een woning tot stilstand. De gevel van de woning raakte door de klap ontzet. De 18-jarige man en een 17-jarige passagier uit Franeker raakten gewond en werden voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Een derde passagier, een 16-jarige man uit Franeker, bleef ongedeerd. De chauffeur bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Tegen de 18-jarige werd hiervoor proces-verbaal opgemaakt.

Man gewond na aanrijding
HARICH – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een aanrijding die zondagavond rond 20.15 uur op de Lywei plaats vond. Een 39-jarige automobilist wilde vanaf de manege de N359 oversteken, toen hij een automobilist (gegevens onbekend) die daar reed over het hoofd zag. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de 39-jarige gewond raakte. Hij werd voor controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding
SINT NICOLAASGA – De politie heeft zondagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 27-jarige inwoner van Sint Nicolaasga. Surveillerende agenten zagen de man rijden op de Spannenburgerdyk met een snelheid van 134 kilometer per uur, waar 80 kilometer toegestaan is. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt.

Geluidsoverlast
SIEGERSWOUDE – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag omstreeks 04.00 uur op de Klauwertswei een 17- en 18-jarige inwoner van Siegerswoude en een 20-jarige inwoner van De Wilp aangehouden op verdenking van het niet voldoen aan bevel of vordering. Agenten kregen omstreeks 02.45 uur de melding van geluidsoverlast vanuit een keet. Ter plaatse hoorden zij zeer luide muziek waarna ze aan de aanwezigen verzochten de muziek zachter te zetten. Hieraan werd voldaan waarna de agenten vertrokken met de mededeling dat bij een tweede keer de muziekinstallatie in beslag zou worden genomen. Omstreeks 03.50 uur ontvingen de agenten wederom een melding van geluidsoverlast en hoorden zij weer luide muziek vanuit de keet. Hierop namen zij de muziekinstallatie in beslag. Buiten de keet gedroegen de drie mannen zich zeer vervelend door hard te schreeuwen. Er werd door de agenten meerdere malen gevorderd dat zij moesten vertrekken waaraan het drietal niet voldeed. Hierop werden de mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachten werd proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed
HEEG – De politie heeft zondagavond omstreeks 19.50 uur op De Draei het rijbewijs ingevorderd van een 33-jarige automobilist uit Sneek. Agenten zagen de man rijden en stelden een onderzoek in. Vanwege het vermoeden dat de Sneker onder invloed van alcohol verkeerde werd hij overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 540 ug/l, goed voor een rijverbod van vijf uur. Naast de invordering van het rijbewijs werd proces-verbaal opgemaakt.

Sieraden weg bij inbraak
BEETSTERZWAAG – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Hazzeleger. Zondag tussen 14.00 en 15.00 uur kwam men de woning via het balkon binnen, waarna sieraden en een paspoort weggenomen werden. Een 83-jarige bewoonster deed aangifte.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan