Maandag 10 oktober

Politieberichten van maandag 10 oktober

Bedrijfsinbraak

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Oostersingel. In de nacht van zondag op maandag rond 03.00 uur werd hier in gebroken. De dader(s) zijn binnengekomen door een deur aan de achterzijde van het pand te forceren. Het pand werd doorzocht en diverse computers en beeldschermen waren omver getrokken. Het is nog niet bekend wat er uit het pand is gestolen.

Gewonde bij kop-staartbotsing

JOURE – De politie heeft zondag rond 14.30 uur een aanrijding afgehandeld op de kruising Haskerveldweg met de Westermarwei. Een 20-jarige inwoner van Joure reed op de Haskerveldweg maar zag te laat dat een voor hem rijdende 63-jarige inwoonster van Joure rechtsaf de Westermarwei in sloeg. De 20-jarige botste vervolgens met zijn auto tegen de achterzijde van de auto van de 63-jarige. Door de aanrijding schoot de auto van de 63-jarige vrouw door en botste tegen de auto van een 69-jarige inwoner van Joure die op Westermarwei stil stond om het verkeer op de Haskerveldweg voorrang te verlenen. De auto’s van de 20-jarige en 63-jarige raakten zwaar beschadigd. De 63-jarige raakte gewond en is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Inbraak in woning

HARLINGEN – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan de Brikstraat. Tussen vrijdag 7 oktober 13.30 uur en zondag 18.00 uur werd hier ingebroken. De dader(s) zijn binnengekomen door een raam te forceren. De woning is doorzocht en de dader(s) hebben een enorme ravage aangericht. Uit de woning zijn o.a. sieraden en een laptop gestolen.

Diefstal uit bedrijfsauto

HARKEMA – De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van gereedschap uit een bedrijfsauto die geparkeerd stond bij een woning aan de Singel. Een bewoner werd wakker en keek naar buiten. Hij zag toen een aantal personen bij hun woning lopen. Toen hij polshoogte ging nemen bleek dat de bedrijfsauto van zijn zoon opgebroken was en dat er gereedschap weg was. Een 30-jarige inwoner van Harkema deed aangifte.

Diefstal uit speelautomaten

APPELSCHA – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in bedrijf aan de Noorderes. In de nacht van zondag op maandag rond 03.00 uur werd hier ingebroken. De dader(s) zijn binnengekomen door een raam te forceren. In het pand werden een aantal speelautomaten opengebroken.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan