KOLLUMERZWAAG – Een uitslaande brand heeft in de nacht van zaterdag op zondag een schuur aan de Foarwei volledig verwoest. Een vrouw wordt momenteel vermist.

Politieagenten die bezig waren met een alcoholcontrole, kwamen op de Foarwei dichte rook tegen. Toen de agenten gingen kijken ontdekten zij een brandende schuur, waarna zij de brandweer alarmeerden. De brandweer van De Westereen was snel ter plaatse en is gestart met blussen. Omdat er rond het pand moeilijk water te krijgen was, is de brandweer van Kollum ter plaatse gekomen om water aan te voeren.

De bewoonster is sinds de brand vermist. Volgens omwonenden was de vrouw tijdens het uitbreken van de brand in de ontspanningsruimte van de schuur.

Tijdens de inzet werd een politieauto verplaatst en is daarbij in een greppel beland. Brandweerlieden hebben geprobeerd het voertuig er uit te halen, maar dit mislukte. Een berger heeft de politieauto er later uit gehaald.

Update: Lichaam gevonden
De politie heeft zondagochtend een stoffelijk overschot gevonden. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van het slachtoffer. Uiteraard houdt de politie er sterk rekening mee dat het gaat om de 41-jarige bewoonster.

De brand ontstond rond 1.50 uur in een losstaande schuur bij de woning. Ter plekke alarmeerden agenten de bewoners die in de woning aanwezig waren. Zij gaven aan dat de vrouw zich ten tijde van de brand mogelijk in een ontspanningsruimte van de schuur is geweest. Op dat moment sloegen de vlammen al uit het dak van de schuur.

Maandag zal de politie het onderzoek naar de brandoorzaak voortzetten.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MJRWnM60gwQ&feature=youtu.be[/youtube]

112Fryslan