Grote zoekactie naar skimmers

LEEUWARDEN – Dinsdagavond is er bij een onbemand tankstation aan de Oostergoweg skimapparatuur aangetroffen.

Een klant die de betaalautomaat niet vertrouwde sloeg alarm. Op beelden van de bewakingscamera van het station was te zien dat eerder die avond twee personen zich verdacht gedroegen en later opnieuw terug kwamen.

De politie heeft een burgernetactie opgestart en samen met 2436 deelnemers uitgekeken naar de daders in een rode Opel Astra met een wit/zwart kentekenplaat met de letters/cijfers D919P. De politie had een sterk vermoeden dat de daders zich in Huizum bevonden en hield daarom alle toegangswegen naar de wijk goed in de gaten terwijl de rest van de agenten in de straten aan het zoeken was.

De skimapparatuur was bij één van de pinautomaten geplaatst. Over het rechter gedeelte van de automaat was een kap gezet met daarin het gedeelte waar de bankpas word ingestopt, in deze kap zit apparatuur waarmee de gegevens van de pas worden gekopieerd. Over het toetsgedeelte was een plaat gemonteerd waar de zelfde toetsen opzitten, deze drukt door op het orginele toetsgedeelte en slaat in tussentijd de code op.

De burgernetactie heeft niks opgeleverd, mocht iemand toch nog iets weten dan kan er contact worden opgenomen met de politie via 0900-8844.

Foto’s: Anton Kappers – [url=http://www.nieuwsuitfriesland.nl/]Nieuwsuitfriesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan