Voorpagina > Grote brand voormalig Duinenzathe
Brandweer Hoofd Nieuws Politie Zuid-Oost

Grote brand voormalig Duinenzathe

APPELSCHA – Een grote brand heeft afgelopen nacht schade aangericht aan gebouwen van het voormalig pretpark Duinenzathe.

Rond half vier in de nacht werd de brandweer van Appelscha opgeroepen voor de brand aan de Boerestreek. Ter plaatse bleek het om een uitslaande brand te gaan in een aantal houten gebouwen en werd de hulp ingeroepen van de korpsen van Oosterwolde, Smilde en de ladderwagen van Drachten. Er werd opgeschaald naar grote brand.

Door snel ingrijpen van de brandweer kon worden voorkomen dat het vuur oversloeg naar het naastgelegen restaurant Oud Duinenzathe. Boven het leegstaande restaurant is nog een woning, de bewoner hiervan kon tijdig  in veiligheid komen. Tot zes uur is de brandweer nog bezig geweest met nablussen en breekwerk. Het groot watertransport uit Burgum was ook naar de brand gekomen, maar hoefde niet te worden ingezet.

Een tijdje terug was er ook al brand in de houten gebouwen, toen was brandstichting de oorzaak, waarschijnlijk is dat nu ook weer zo.

De politie heeft bij de brand een persoon aangehouden, deze vond het nodig om tegen de politieauto aan te plassen. Er waren flink wat bezoekers van de plaatselijke bar bij de brand aan het kijken, maar die gedroegen zich goed en gaven geen overlast.

Foto’s Facebook firefighters Appelscha en bron regioappelscha.nl

Over de fotograaf

Redactie 112fryslan