Gewonde bij woningoverval Nes

NES(HEERENVEEN) – Bij een woning aan de Strikel is woensdagmiddag een gewonde persoon aangetroffen. Het gaat om een woningoverval.

Surveillerende agenten kregen een melding dat buurtbewoners zich hadden ontfermd over een gewonde man. Hij was gekneveld aangetroffen voor zijn woning. Meerdere agenten gingen naar Nes en na eerste onderzoek werd duidelijk dat de gewonde man slachtoffer was geworden van een woningoverval. Agenten konden maar kort met de 73-jarige spreken omdat hij medische behandeling nodig had. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, over de ernst van de verwondingen is nog niets bekend gemaakt.

Wel werd direct begonnen met sporenonderzoek in en rondom de woning. De straat werd afgezet vanwege het politie onderzoek en het veiligstellen van sporen. Ook werd buurtonderzoek gehouden en met getuigen gesproken. Een zoekactie naar de overvallers leverde helaas niets op.

Inmiddels zijn rechercheurs met de man in gesprek om een beter beeld te krijgen van wat zich heeft afgespeeld in en rondom zijn woning.

Er werd ook een burgernet actie gestart waarin werd gevraagd om uit te kijken naar twee Oost Europese mannen. Een van de mannen heeft een stevig postuur, is  circa 1,75m lang en mogelijk gewond aan het gezicht. De andere man is slank, circa 1,70m lang. Mogelijk in combinatie met een zilverkleurige Volkswagen Golf met een kenteken wat mogelijk begint met 7-tvg-??,

Het onderzoek naar de woningoverval is in volle gang. De rechercheurs komen dan ook graag in contact met getuigen. Hebt u iets gezien of anderszins informatie? Bel dan de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Daarnaast komt het onderzoeksteam graag in contact met mensen die de afgelopen dagen goederen hebben gekocht van de 73-jarige man.

Foto’s Flitsnieuws.nl

 

Redactie