Gevaar geweken na grote brand

HAULERWIJK – Bij constructiebedrijf Bolk aan de Turfsteker in Haulerwijk zijn vrijdag vier loodsen verwoest door een grote brand.

Brandweer en politie adviseerden rond het middaguur inwoners binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten. Dat was een reactie op de enorme rookwolk die vrijkwam bij de brand bij constructiebedrijf Bolk aan de Turfsteker. Inmiddels is het gevaar geweken en mogen de inwoners weer naar buiten.

De vier loodsen van het bedrijf zijn gecontroleerd uitgebrand. De rookkolom was op 25 kilometer afstand al te zien. De wijde omgeving werd afgezet en de politie liet weten dat het geen zin had om naar het dorp te gaan.

Inwoners van Haulerwijk doen er goed aan de producten uit hun moestuin goed te wassen of te schillen voor consumptie. Daarvoor waarschuwt de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR).

De vette rook die vrijdagmiddag vrijkwam bij de brand bij constructiebedrijf Bolk aan de Turfsteker bevatte roetdeeltjes die in tuinen, op straten en vensterbanken is neergedaald.

Uit metingen blijkt dat bij de brand geen giftige stoffen zijn vrijgekomen. Tot aan het eind van de middag waren bij Jantien Noorda van de GHOR geen mensen met gezondheidsklachten bekend.

Een uitleg over het grip 3 scenario vind u [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Geco%C3%B6rdineerde_Regionale_Incidentbestrijdings_Procedure#GRIP_3]hier[/url].

Bron: Leeuwarder Courant

Kijk voor meer foto’s op [url=http://www.nieuwsflyer.nl]Nieuwsflyer.nl[/url]

[zideo]zideo=6b3457616e513d3d&playzideo=6b3461586d313578[/zideo]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan