DE WESTEREEN – In de nacht van donderdag naar vrijdag is er brand uitgebroken in de winkel van Cadeauvoordeel aan de Tsjerkestrjitte.

De brand werd even voor half drie ontdekt door een voorbijganger die een alarm hoorde afgaan. Bij aankomst van de brandweer was er sprake van forse rookontwikkeling en was er vuur zichtbaar aan de voorzijde van het pand. De politie begon gelijk  mensen uit de naastgelegen woningen te halen.  Omdat er bij een woning niet werd gereageerd, werden de deur opengebroken en hebben agenten de woning doorzocht, hier bleek niemand in de woning aanwezig te zijn.

Omdat het een groot pand was en er veel rookontwikkeling was, werd opgeschaald naar grote brand, waarop meerdere blusvoertuigen ter plaatse kwamen. Een grootwatertransport stond bij de Zwemmer stand-by, zodat wanneer de brand zich verder uit zou breiden, er gelijk extra bluswater beschikbaar was. Vanuit de hoogwerker werd het dak geïnspecteerd om een goed overzicht van de situatie te krijgen.

Achter in het pand stonden enkele voertuigen welke door de eigenaar uit het pand konden worden gehaald. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de oorzaak van de brand is geweest.

112NOF