JELLUM – Na een aanrijding op de Hegedyk zijn zaterdagmiddag drie personen met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Een automobiliste uit Reduzum reed rond 17:00 over de Hegedyk in Jellum, toen zij door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht kwam. Een automobilist uit Sint Annaparochie kon de op hem afkomende auto niet meer ontwijken. De auto’s kwamen zijdelings met elkaar in botsing waarbij beide de voertuigen fors beschadigd raakten. De bestuurster van de Peugeot moest met hulp van de brandweer worden bevrijd. De twee inzittenden van de Volkswagen konden op eigen kracht het voertuig verlaten.

De man kwam met de schrik vrij. Bij hem in de auto zat een 7-jarig meisje. Zij is voor onderzoek ook naar het ziekenhuis gebracht.Ook de bestuurster van de andere auto is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De Verkeersongevallen Analyse kwam ter plaatse om een onderzoek in te stellen naar de toedracht van het ongeval. Een bergingsbedrijf heeft beide voertuigen geborgen.

112Fryslan