Donderdag 28 mei

Fryslân, 28-05-2009 • Politieberichten van woensdag 27 mei 07:00 uur tot donderdag 28 mei 07:00 uur

Triemen: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan De Triemen. In de nacht van dinsdag op woensdag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de woning werden een flatscreen, videocamera en de sleutels van een grijze Renault Espace met kenteken 88-LS-BH. Met behulp van de sleutels werd vervolgens de auto van de oprit gestolen. De 40-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

De Westereen: diefstal airbags
De politie onderzoekt de diefstal van een aantal airbags uit drie auto’s. In de nacht van dinsdag werden in het dorp drie auto’s van het merk Opel open gebroken, waarna de airbags vakkundig werden verwijderd. De schade loopt in de duizenden euro’s. De drie eigenaren hebben aangifte gedaan.

Leeuwarden: politie houdt drie verdachten aan voor bezit nepwapen
De politie heeft woensdagochtend op een school in de wijk Schieringen een 13-jarige inwoonster van Leeuwarden, een 14-jarige inwoner van Dokkum en een 15-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het bezit c.q. gebruik van een vuurwapen. De schoolleiding had de politie gewaarschuwd. Een medewerker had gezien dat de drie met een vuurwapen door school liepen en een aantal keren de trekker hadden overgehaald. De drie werden vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na onderzoek bleek het om een nepwapen te gaan. Het wapen is in beslag genomen. Na verhoor en een proces-verbaal mocht het trio het bureau weer verlaten.

Sneek: snelheidsovertreding
De politie heeft woensdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 46-jarige man uit Heemstede. De automobilist passeerde op de Stadrondweg Zuid, waar 80 km/u is toegestaan, een snelheidscontrole met 130 km/u. Door de snelheidsoverschrijding werd zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: politie houdt verdachte aan voor heling
De politie heeft woensdagmorgen in de Droppingsstraat een 19-jarige inwoner van Beetgumermolen aangehouden op verdenking van heling. De man had dinsdag een auto verkocht aan een man uit Leeuwarden. De auto was voorzien van een Belgisch kenteken en de nieuwe eigenaar wilde via de RDW een Nederlands kenteken regelen. Bij de RDW kreeg de eigenaar te horen dat deze mogelijk van diefstal afkomstig was. Hierop zocht de eigenaar contact met de politie. Na onderzoek bleek dat er met het framenummer was geknoeid. Hierop werd de 19-jarige verkoper aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De auto werd in beslag genomen.

Leeuwarden: burgenetactie na overval op woning
Woensdagmiddag hebben in totaal ruim 2100 deelnemers aan Burgernet met de politie uitgekeken een overvaller. De man had een woning overvallen aan het Hagedoornplein, de bewoonster bedreigd en haar gedwongen geld af te geven. De verdachte is niet aangehouden.

Onder bedreiging van een wapen werd de 22-jarige bewoonster gedwongen een geldbedrag af te geven. Nadat de dader was gevlucht alarmeerde het slachtoffer direct de politie via 1-1-2. Het slachtoffer gaf een goed signalement door van de dader. Het ging om een man, rond de 30 jaar, donker uiterlijk, kort geschoren kroeshaar, droeg een zwarte bomberjack en een zwarte trainingsbroek van het merk kappa. Hij liep op wit/blauwe badslippers. Het signalement en de looprichting van de verdachten werd doorgegeven aan 1204 deelnemers van Burgernet. Diverse deelnemers belden om informatie door te geven. Daarna werd het Burgernet gebied uitgebreid en werd de melding nogmaals onder in totaal 2100 deelnemers uitgezet. De verdachten werd niet aangehouden. De politie heeft het onderzoek naar de overval opgestart, met onder andere een buurtonderzoek en technisch sporenonderzoek.
Kijk voor meer informatie op [url=http://www.burgernet.nl]www.burgernet.nl[/url]

Leeuwarden: bedrijfsinbraak
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan het Reigerplein. Woensdagavond heeft men, tijdens een bezoek, kans gezien een geldautomaat te forceren. Enkele honderden euro’s werden weggenomen. De 26-jarige eigenaar heeft aangifte gedaan.

Sneek: politie houdt verdachte aan voor belediging.
De politie heeft woensdagavond een 17-jarige jongen uit Wolvega aangehouden op verdenking van belediging. De jongen had in de bus een meningsverschil met de buschauffeur. Daarop had hij de buschauffeur in het gezicht gespuugd en was de bus uitgestapt. Nadat de buschauffeur de politie het signalement van de jongen had doorgegeven bleek dat de verdachte in de bus in de richting van Heerenveen zat. In Heerenveen is de jongen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd hij heengezonden.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan