Dinsdag 3 januari

Politieberichten van dinsdag 3 januari

Automobiliste licht gewond bij aanrijding

HALLUM- De politie heeft maandagmorgen op de Zuidermiederweg een eenzijdige aanrijding afgehandeld waarbij een 29-jarige automobiliste uit Hijum licht gewond raakte. De vrouw moest voor een tegenligger uitwijken. Ze raakte in de berm en kwam vervolgens met haar auto in een droge sloot terecht. De vrouw raakte door de aanrijding licht gewond en werd door het ambulancepersoneel onderzocht. Daarna werd ze per ambulance naar huis gebracht. De auto raakte door de aanrijding zwaar beschadigd.

Man aangehouden voor verboden wapenbezit

HALLUM – De politie heeft maandag een 19-jarige inwoner van Hallum aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. Agenten hadden informatie gekregen dat de man in het bezit zou zijn van een pistool. Reden om een nader onderzoek in te stellen. Maandagmiddag gingen ze daarom naar de woning van de 19-jarige. In de woning vonden agenten een alarmpistool, een vuurbuks met bijbehorende munitie en pepperspray. Alle wapens en munitie werden in beslag genomen. De 19-jarige man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de loop van maandag mocht hij het bureau weer verlaten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Sieraden gestolen bij insluiping in woning

WOLVEGA- De politie onderzoekt een insluiping die maandagmiddag plaatsvond in een woning aan De Brogge. Uit de woning werden sieraden weggenomen. Vermoedelijk kon men binnen komen via een niet goed afgesloten deur. De 68-jarige bewoner deed aangifte.

Succesvol jaar voor dadergezocht.nl

LEEUWARDEN – De politie heeft het afgelopen jaar met de opsporingssite www.dadergezocht.nl 26 zaken opgelost. De site werd 250.000 keer bezocht en over de gepubliceerde zaken kwamen er 170 tips bij de Friese politie binnen. Met deze tips werden zaken opgelost maar sommige tips bevatten ook informatie die in andere politieonderzoeken gebruikt kon worden. Ook konden diverse op de site getoonde in beslag genomen goederen, aan de rechtmatige eigenaren terug worden gegeven. Aan [url]www.dadergezocht.nl[/url] is een YouTube kanaal gekoppeld waarop in 2011 10 filmpjes van bewakingscamera’s gepubliceerd werden. Via Twitter heeft de opsporingssite inmiddels 4500 followers.

Dakinbraak nummer 24 in Opsporing Verzocht

NOORDWOLDE – De politie laat vanavond via het programma Opsporing Verzocht de bewakingsbeelden zien van een dakinbraak die in de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 december 2011 plaatsvond in een supermarkt aan de Industrieweg in Noordwolde. Op de beelden van de bewakingscamera is te zien dat een inbreker via een stelling naar beneden klimt en over de vloer kruipt om de beveiligingsdetectoren te ontwijken. Uiteindelijk ging de inbreker er vandoor met een aantal kassalades die hij achterliet op een parkeerplaats aan de Rietvlechtstraat in Noordwolde. Opsporing Verzocht wordt om 21.30 uur uitgezonden op Nederland 1. De herhaling is op woensdag 4 januari op Nederland 2 om 11.15 uur. Het laatste half jaar is er ruim 30 keer via het dak ingebroken bij supermarkten in Fryslân. De politie wil daarom graag in contact komen met mensen die de inbreker (her)kennen of die informatie hebben over deze dakinbraken.

Twee winkeldieven aangehouden

KOLLUM – De politie heeft maandagmiddag op de Timmerwerf twee inwoners van Harlingen van 43 en 22 jaar aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Surveillerende agenten zagen dat een man zich door het hekwerk wurmde om zo op het terrein van de winkel te kunnen komen. Eenmaal op het terrein pakte de man een stofzuiger en ging er toen snel vandoor. Hij liep naar een gereedstaande auto. Agenten grepen in en hielden de twee Harlingers in de auto aan. Ze werden overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd tegen hen proces-verbaal opgemaakt. ’s Avonds mochten ze het bureau weer verlaten.

Automobiliste gewond na eenzijdig ongeval

APPELSCHA – De politie heeft maandagmiddag op de N381 een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij een 54-jarige automobiliste uit Elsloo gewond raakte. De vrouw kwam door nog onbekende oorzaak in de berm terecht. Daar verloor ze de controle over haar voertuig. De auto kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een boom. De 54-jarige vrouw raakte gewond aan haar hoofd en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Vrouw aangehouden voor beroving

LEEUWARDEN- De politie heeft maandagmiddag rond 13.30 uur aan de Potmarge een 35-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden op verdenking van een beroving die plaatsvond op het Blokhuisplein. De vrouw probeerde de portemonnee van een 65-jarige inwoner van Hurdegaryp te stelen. De man stond te wachten bij de bushalte. In eerste instantie mislukte de diefstal omdat er een bus arriveerde. Toen de bus vertrok, deed de vrouw wederom een poging. Ze griste de portemonnee uit de jaszak van haar slachtoffer en ging er vandoor. Getuigen filmden de beroving met hun mobiele telefoon en waarschuwden via 1-1-2 de politie. Naar aanleiding van de filmbeelden herkenden de agenten de dader. De vrouw werd op de Potmarge op aanwijzing van wederom getuigen aangehouden. Zij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De gestolen portemonnee werd in beslag genomen.

Wederom twee aanhoudingen voor openlijk geweld Voorstreek

LEEUWARDEN – De politie heeft maandagavond in het onderzoek naar de openlijke geweldpleging op de Voorstreek nog twee inwoners van Leeuwarden van 20 en 24 jaar aangehouden. Op Nieuwjaarsmorgen werden, zonder dat daarvoor enige aanleiding was, drie voorbijgangers in de gracht geduwd door vijf mannen. Vervolgens gooiden de vijf met fietsen en stenen op de mensen die in het water stonden. Ook sprong één van de belagers in het water om één van de slachtoffers onder water te duwen. Omstanders hadden ondertussen via 1-1-2 de politie gewaarschuwd. Agenten konden die ochtend al twee inwoners van Leeuwarden van 23 en 26 jaar en een 39-jarige inwoner van Assen aanhouden op verdenking van openlijk geweld tegen personen. Maandagavond werden de andere twee verdachten aangehouden. De vijf zitten nog vast en worden woensdag aan de rechter-commissaris voorgeleid.

Vernieling achterdeur door vuurwerk

OOSTERWOLDE – De politie onderzoekt de vernieling van een achterdeur van een woning aan de Leegemaad door zwaar vuurwerk. Maandagavond hoorden de bewoners een harde knal en vervolgens veel glasgerinkel. Op de ruit van de achterdeur was een zwaar stuk vuurwerk geplakt en daarna afgestoken. De deur raakte daarbij zwaar beschadigd. Ondanks een zoektocht in de omgeving werden de daders niet meer aangetroffen. De 45-jarige bewoner deed aangifte. De politie komt graag in contact met getuigen van deze vernieling. Heeft u iets gezien of andere informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Auto in beslag genomen na rijden zonder rijbewijs

LEEUWARDEN – De politie heeft maandagavond de auto van een 37-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats in beslag genomen. Surveillerende agenten gaven de bestuurder nabij Techum op de N31 een stopteken. Na controle bleek dat de man geen rijbewijs bezat. Hiervoor was hij het afgelopen jaar al vijf keer eerder bekeurd. Ook nu kreeg de man wederom een bekeuring. Daarnaast werd zijn auto in beslag genomen.

6500 kilo vuurwerk in beslag genomen

FRYSLAN- De politie heeft in de aanloop naar oud en nieuw in totaal 6500 kilo vuurwerk in beslag genomen. Een groot deel daarvan was zwaar illegaal vuurwerk en werd gevonden tijdens twee grote vuurwerkonderzoeken. In totaal werd 40 keer proces-verbaal opgemaakt voor het bezit van vuurwerk. Van oktober 2011 tot 1 januari 2012 kwamen er 587 meldingen over vuurwerk binnen bij de politie Fryslân.

Twee grote vuurwerkonderzoeken

Het Regionaal Milieuteam van politie Fryslân heeft van september tot en met december 2011 twee grote vuurwerkonderzoek gedraaid. Deze onderzoeken werden gestart na onder andere tips en anonieme meldingen.Op30 september 2011 werd op een industrieterrein in Dokkum in een loods 2850 kilo vuurwerk ontdekt. Er werden drie mannen aangehouden uit Anjum, Stiens en Leeuwarden. Het bleek dat er in een aanhangwagen die in Moddergat was gestald, ook nog eens 960 kilo vuurwerk lag opgeslagen. In december hielden de medewerkers van Regionaal Milieuteam twee inwoners Haulerwijk en twee inwoners van Waskemeer aan voor de handel in en het voorhanden hebben van vuurwerk. Er werd in totaal 1555 kilo vuurwerk in beslag genomen. Het bleek dat door de verdachten op verschillende adressen in de omgeving van Haulerwijk en in Drenthe vuurwerk was afgeleverd. Daarnaast werd ook nog een illegale opslag van consumentenvuurwerk in Grou ontdekt. In zeven transporteenheden van een transportbedrijf in Sneek lag ruim 62.000 kilo vuurwerk opgeslagen. Tegen de eigenaar van het transportbedrijf werd proces-verbaal opgemaakt voor het niet voldoen aan de veiligheidseisen welke aan de opslag van vuurwerk zijn gesteld.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan