Dinsdag 29 mei

Politieberichten dinsdag 29 mei

Motorrijder verongelukt

Een 51-jarige motorrijder uit het Gelderse Heerde is maandagmiddag bij een ernstig verkeersongeval om het leven gekomen op de N359 bij Lemmer. Een 46-jarige inwoonster uit Heerde raakte bij hetzelfde ongeval ernstig gewond. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. Het ongeval vond plaats op de provinciale weg tussen Lemmer en Balk. Het verkeer op de N359, komende uit de richting van Sondel en rijdende in de richting van Lemmer, reed rond 17.30 uur in een langzaam rijdende file. Een 40-jarige inwoner van Hengelo wilde vermoedelijk de file verlaten en keerde zijn auto op de weg om zo terug te rijden in de richting van Sondel. De twee motorrijders reden de file in dezelfde richting voorbij. Tijdens het keren op de weg heeft de 40-jarige de twee motorrijders vermoedelijk niet gezien. Beide bestuurders konden het voertuig niet meer ontwijken en botsten tegen de auto. Na het ongeval was de N359 enige tijd afgesloten voor het verkeer. De ongevallendienst van de politie doet onderzoek naar de exacte oorzaak van het ongeval.

Meisje gewond na trap paard

OUDESCHOOT- De politie heeft maandag geassisteerd bij een incident op de Skoattermerke waarbij een 5–jarig Duits meisje (woonplaats onbekend) door een paard tegen haar borst werd getrapt toen zij te dicht bij het dier kwam. Het meisje werd met borstkneuzingen per traumahelikopter overgebracht naar het UMCG in Groningen.

Motorrijdster gewond na eenzijdig ongeval

WERGEA- De politie heeft maandagmorgen rond 11.00 uur op de Wartenserdijk een eenzijdig ongeval afgehandeld waarbij een 26-jarige inwoonster van Assen gewond raakte. De motorrijdster raakte de macht over het stuur kwijt en belandde met haar motor in een sloot. De vouw brak hierbij haar sleutelbeen en werd per ambulance overgebracht naar het MCL in Leeuwarden. Verkeersongevalanalyse stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Vrouwen vallen van paard

NOORDWOLDE- De politie heeft maandag rond 12.00 uur ambulancepersoneel geassisteerd bij een incident waarbij twee vrouwen, een 20-jarige inwoonster van De Pol en een 17-jarige inwoonster van Havelterberg, zodanig gewond raakte dat zij per ambulance naar het ziekenhuis de Tjongerschans in Heerenveen moesten worden overgebracht. De vrouwen waren aan het paardrijden in een weiland aan de Molenburen, toen een van de paarden ging ‘bokken’ en tegen het andere paard botste. Beide vrouwen vielen op de grond en werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis de Tjongerschans in Heerenveen.

Veel bekeuringen en drie ingevorderde rijbewijzen tijdens Elfstedentocht

FRYSLAN – De politie heeft tijdens de Elfstedentocht voor motorrijders op verschillende plaatsen snelheidscontroles gehouden. Bij een radarcontrole op de weg Woudsend – Hommerts ter hoogte van Koufurderige passeerden 3100 voertuigen de radar waarvan zo’n 75% motoren waren. Hier werden 407 overtredingen geconstateerd voor het overschrijden van de maximum snelheid van 80 kilometer per uur. De snelste weggebruiker reed hier 154 kilometer per uur. Bij Tjerkgaast passeerden 2342 voertuigen de radar waarbij 156 overtredingen werden geconstateerd. Ook hier betrof het ongeveer 75% motorrijders en is 80 kilometer per uur toegestaan. Bij een andere controle van de politie werd het rijbewijs van een motorrijder ingevorderd voor het uitvoeren van ‘wheely’. Daarnaast werd het rijbewijs van een bromfietser ingevorderd omdat deze te snel reed. Andere weggebruikers kregen bekeuringen voor niet handsfree bellen, voor onleesbare kentekenplaten, voor het niet dragen van helm en voor het veroorzaken van lawaai zoals met piepende banden wegrijden.

Met fiets te water

BOLSWARD – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag rond 01.30 uur geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Exmorraweg. Een 35-jarige inwoner van Exmorra was hier met zijn fiets het water ingereden en kon er niet meer uitkomen. In eerste instantie was bij de meldkamer Noord-Nederland een melding binnen gekomen dat een auto in een sloot was gereden met mensen erin die er niet uit konden komen. De hulpdiensten rukten daardoor met groot materieel uit. De 35-jarige was vanuit Bolsward naar Exmorra gefietst en in een diepe sloot gereden. Hij kon hier zonder hulp niet uit komen. Voorbijgangers hoorden zijn hulpgeroep en schoten te hulp. Ook zij konden de 35-jarige niet uit de sloot krijgen. Eén van de redders hield het hoofd van de 35-jarige boven water totdat de hulpdiensten kwamen. Agenten hebben het slachtoffer uit het water getrokken. Het slachtoffer was niet gewond geraakt en is thuis afgeleverd.

Diefstal kluis

LANGWEER – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een horecabedrijf aan de Buorren. Maandag kwam men tussen 17.30 uur en 19.30 uur vermoedelijk via het dak het pand binnen, waarna een kluis weggennomen werd. Een 57-jarige man uit Joure deed aangifte.

Auto over de kop

HEERENVEEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de bestuurder van een Toyota Landcruiser. Maandag rond 18.00 uur sloeg deze auto bij het klaverblad Heerenveen (A32 richting Groningen) over de kop. Agenten die ter plaatse kwamen zagen nog een tweede Toyota Landcruiser met hoge snelheid wegrijden. Van getuigen hoorde de agenten dat de bestuurder van de Toyota die over de kop was geslagen in de andere Toyota was gestapt. Met meerdere politie eenheden is er naar de auto gezocht maar deze werd niet meer aangetroffen.

Uitwijken voor eend

DRONRIJP – De politie heeft maandag rond 17.00 uur geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de A31. Een 50-jarige inwoner van Ureterp reed op de snelweg en week hier uit voor een overstekende eend. Door deze manoeuvre verloor hij de macht over het stuur en botste tegen de vangrail. De auto en de vangrail raakten zwaar beschadigd. De 50-jarige raakte niet gewond maar omdat het vermoeden bestond dat hij alcohol gedronken had, werd de bestuurder overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies 285 ug/l. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan