Dinsdag 18 september

Politieberichten van dinsdag 18 september

Man aangehouden voor verboden wapenbezit

SNEEK – De politie heeft maandagochtend in een woning in de Zwaardstraat een 21-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. Agenten hadden informatie gekregen dat de man mogelijk de beschikking zou hebben over een vuurwapen. Reden om een nader onderzoek in te stellen. Maandagochtend werd de woning van de 21-jarige doorzocht, daarbij werd een vuurwapen met bijhorende munitie en een handelsvoorraad harddrugs gevonden. Dit alles werd voor nader onderzoek in beslag genomen. De 21-jarige man werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Bromfietser zwaar gewond na aanrijding

WEIDUM – De politie heeft maandag rond 15.30 uur geassisteerd bij de afhandeling van een ernstig verkeersongeval op de Hegedyk. Een 20-jarige inwoner van Scharnegoutum reed met zijn scooter over de Hegedyk in de richting van Mantgum. Een 44-jarige inwoner van Leeuwarden reed in zijn auto achter de 20-jarige en wilde hem inhalen. Op dat moment sloeg de 20-jarige links af om een naast de rijbaan gelegen fietspad op te rijden. Een aanrijding was het gevolg en de 20-jarige kwam ten val. Hij raakte ernstig gewond. Het mobiel medisch team is met de trauma helikopter naar de plaats van het ongeval gevlogen en hebben eerste hulp verleend. Het slachtoffer is in eerste instantie naar het MCL -ziekenhuis in Leeuwarden gebracht en daarna naar het UMCG ziekenhuis in Groningen.

Inbraak school

JOURE – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een school aan de Lyts Luchtenveld. Hier werd in de nacht van maandag op dinsdag rond 00.30 uur ingebroken. Een getuige zag iemand met een zaklamp door de school lopen en waarschuwde de politie. Agenten zagen dat er ingebroken was en dat de inbreker(s) de school binnen waren gekomen door een raam te forceren. Uit de school zijn o.a. computerschermen gestolen.

Mishandeling scooterrijder

WOUTERSWOUDE – De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 20-jarige inwoner van De Westereen. Op de Sanharst was de 20-jarige aangevallen door drie onbekende mannen die in een grijze VW Golf (model 1) reden. Het slachtoffer werd door hen geslagen en raakte gewond. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de mishandeling en wil graag in contact komen met getuigen. De politie is te bereiken via 0900 – 8844.

Invordering rijbewijs

LEEUWARDEN – De politie heeft maandag rond 22.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 22 – jarige (beginnend bestuurder) inwoner van Leeuwarden. Tijdens een controle op de Plataanstraat werd de Leeuwarder staande in zijn auto gehouden. Omdat het vermoeden bestond dat hij alcohol gebruikt had, is de 22-jarige voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies de verdachte 500 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Heler aangehouden

Leeuwarden – De politie heeft op dinsdag 4 september een 35 jarige man inwoner van Litouwen aangehouden voor heling. De 35-jarige was in het bezit van twee laptops en een MP3 speler die gestolen waren bij een woning inbraak in Jelsum.
Hier werd ingebroken met de zogenaamde Bulgaarse methode. Aangezien er in Leeuwarden (en omgeving) de laatste maanden regelmatig in werd gebroken met deze methode, sluit de politie niet uit dat de 35-jarige meer inbraken gepleegd heeft.
Uit het politieonderzoek bleek ook dat de verdachte in de periode van 21 augustus tot en met 1 september diverse goederen beleend had bij een bedrijf. Deze goederen bleken van diefstal afkomstig te zijn. Ook werden bij hem goederen in beslaggenomen waar van tot nu toe geen eigenaar bekend is geworden maar die waarschijnlijk wel van diefstal afkomstig zijn. Deze goederen zijn:

– Packard Bell Easynote LM
– Black&Decker recouptiezaag, type RS1050E
– TomTom navigatieapparatuur model start 2
– mobiele telefoon Nokia 6300
– mobiele telefoon Samsung Star
– Dames fiets van het merk Gazelle, kleur wit en limegroen met daarop een fietsmandje en fietstassen

De politie wil graag in contact komen met mensen die deze goederen denken te herkennen. De politie is te bereiken via 0900 – 8844

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan