Dinsdag 17 januari

Politieberichten van dinsdag 17 januari

Fietser gewond bij aanrijding

DRACHTEN- De politie heeft maandagmiddag rond 12.00 uur een aanrijding met letsel afgehandeld op de Noorderdwarsvaart. Daarbij raakte een 58-jarige vrouw uit Drachten licht gewond. De vrouw werd toen zij op haar fiets reed door een 69-jarige automobilist Boelenslaan aangereden. De automobiliste sloeg af toen de vrouw rechtdoor fietste. De vrouw raakte door de aanrijding licht gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Inbreker aangehouden

REITSUM- De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 31-jarige inwoner van Marrum aangehouden op verdenking van diefstal en inbraak. Rond 02.00 uur kreeg de Meldkamer Noord-Nederland een melding van een inbraak in het dorpshuis aan de Flieterpsterdyk. Een getuige had lawaai gehoord en belde direct via 1-1-2 de politie. Eenmaal ter plaatse stelden de agenten een onderzoek in de omgeving in en troffen een scooter aan waarvan de motor nog warm was. Een eindje verder pakte een politiesurveillance hond een spoor op die naar de verdachte leidde. Hij had zich in een tuin van een woning aan de Grienereed verstopt. In de buurt van de aangehouden verdachte werd een tas met daarin geld aangetroffen dat afkomstig was van de inbraak in het Dorpshuis. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. De aangetroffen bromscooter bleek eerder die avond gestolen te zijn bij een woning aan de Strobosserweg in Dokkum. Ook werd hier een portemonnee uit een auto weggenomen die op hetzelfde erf stond geparkeerd. De aangetroffen goederen werden in beslag genomen. De beheerder van het dorpshuis, een 46-jarige inwoner van Reitsum, en een 17- en 40-jarige inwoner van Dokkum deden aangifte.

Man aangehouden voor poging doodslag

DRACHTEN- De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 25-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van poging doodslag. De man had in een woning aan het Noorderend om nog onbekende reden ruzie gekregen met een 26-jarige inwoner van Drachten. Tijdens de ruzie pakte de verdachte een mes en stak zijn slachtoffer in de halsstreek waardoor deze gewond raakte. Toen de agenten ter plaatse kwamen, werd de verdachte aangehouden en het mes in beslag genomen. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Na behandeling kon hij weer huiswaarts keren en deed hij aangifte. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten.

Drugsdealers aangehouden

JOURE- De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 40-, 27- en 19-jarige man, allen met een Poolse nationaliteit, op de Geert Knolweg aangehouden op verdenking van handel en bezit van harddrugs. Agenten zag de drie mannen op de Gedempte Molenwijk in Heerenveen zich verdacht gedragen. Toen de drie mannen in hun auto wegreden volgden de agenten deze. Eenmaal in Joure gaven zij de bestuurder van de auto een stopteken. Toen zij de bestuurder aanspraken, zagen zij drugs in de auto liggen en werden alle drie inzittenden aangehouden op grond van de Opiumwet. Nadat de verdachten waren overgebracht naar het politiebureau, waar zij werden ingesloten, werd de auto doorzocht. Hierin vonden de agenten wiet, 72 vermoedelijk XTC tabletten en nieuwe kleding. De politie stelt een onderzoek naar de nieuwe kleding. Het vermoeden bestaat dat deze van diefstal afkomstig is. Alle aangetroffen goederen en de auto werden in beslag genomen.

Inbreker aangehouden

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Schrans een 39-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van inbraak en diefstal. Een getuige zag een man met een zaklantaarn op het dak lopen waarna hij direct 1-1-2 belde. De agenten troffen in een tuin de verdachte aan. De man was in het bezit van inbrekerswerktuig en had een stroomkabel gestolen. Deze lag klaar om meegenomen te worden. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten.

Explosie in boot

OPEINDE- De politie heeft maandagmiddag de brandweer geassisteerd bij een explosie op een boot die aangemeerd lag in het Opeinderkanaal. De 74-jarige eigenaar van de boot was bezig met reparatiewerkzaamheden toen plotseling een explosie ontstond. De man bleef ongedeerd en waarschuwde de brandweer via 1-1-2. Alle ramen van de boot werden door het geweld van de explosie vernield. De oorzaak was vermoedelijk een lekkende gaskraan.

Man aangehouden voor bedreiging

LEEUWARDEN – De politie heeft maandagmiddag een 50-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging. Drie jongens liepen die morgen op de Prinsessenweg toen zij vanaf de flat met vuurwerk bekogeld werden. Ook werden zij bedreigd met een luchtbuks. Een van de jongens, een 13-jarige jongen uit Leeuwarden, deed aangifte. Op basis van het doorgegeven signalement bezochten agenten de woning van de verdachte. De man was niet thuis, maar in zijn woning werd vuurwerk en legale wapens gevonden die in beslag genomen werden. ’s Middags belde hij zelf met de politie en gaf aan waar hij was. Hier werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij voor nader onderzoek ingesloten werd.

Meisje gewond na aanrijding

HEERENVEEN- De politie heeft maandagmorgen op de Roerdomplaan een aanrijding tussen een 52-jarige automobilist uit Heerenveen en een fietsster (leeftijd en woonplaats onbekend) afgehandeld. Door nog onbekende oorzaak botste de automobilist tegen de fietsster waarbij zij licht gewond aan haar arm raakte. Zij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling mocht zij weer huiswaarts keren.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan