HEERENVEEN – Op de A7 is in de nacht naar zaterdag een ravage ontstaan, nadat een melkwagen kantelde. De chauffeur raakte gewond bij het ongeval.

Het ongeval gebeurde even voor half twee op de snelweg A7 bij Heerenveen in de richting van Drachten. De chauffeur zou in slaap zijn gevallen achter het stuur, waarna de vrachtwagen in de berm terechtkwam en vervolgens kantelde. De melktank begon meteen te lekken, waarna liters melk het asfalt op stroomden.

Brandweer, ambulance en politie kwamen ter plaatse voor hulpverlening. De brandweerlieden hebben geprobeerd het zoveel mogelijk te dichten. De chauffeur is door ambulancepersoneel onderzocht en gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Door de ligging van de gekantelde wagen, hoefden politie en Rijkswaterstaat slechts één rijstrook af te sluiten en kon het verkeer het ongeval gewoon passeren. Op dit moment, zaterdagochtend tien uur, zijn er bergers ter plaatse om de vrachtwagen met combinatie weer op zijn wielen te zetten. De snelweg zal straks tijdelijk worden afgesloten.

Foto’s: SRfotografie

Redactie