NOARDBURGUM – Op water/bungalowpark Zwartkruis aan de Rijksstraatweg is zondagmorgen een chalet compleet verloren gegaan door een felle brand. Iets na zeven uur werd er alarm geslagen.

Verschillende politie-eenheden en de vrijwillige brandweer van Burgum werden gealarmeerd en naar het adres gestuurd. Onderweg waren de rookwolken al duidelijk zichtbaar, en bij aankomst werd duidelijk dat een chalet al compleet in de brand stond. De brandweer zette direct met een aantal hoge- en lage drukstralen de blussing in om het vuur te bestrijden.

Ondanks het snelle optreden kon de brandweer niet voorkomen dat de chalet compleet verloren ging door de felle brand. Omdat de chalet compleet was verwoest en voor de brand al twee maanden leeg stond, werd besloten om de chalet met behulp van een graafmachine te slopen. De brandweer heeft vervolgens de restanten van de chalet afgeblust.

Ten tijde van de brand waren de donkere rookwolken in wijde omgeving te zien. Vanaf onder andere de Centrale As waren de rookwolken al duidelijk zichtbaar.

Hendrik Dijkstra