Busremise Qbuzz getroffen door grote brand

OOSTERWOLDE – Donderdagochtend rond 6.00 uur is aan de Dertien Aprilstraat in Oosterwolde brand uitgebroken in een loods met bussen van vervoerder Qbuzz.

De brand is waarschijnlijk ontstaan in een kachel van een bus, die buiten de remise stond. Het vuur sloeg over naar vier andere bussen en de wasstraat. De bussen gingen verloren. De wasstraat en een kantoorruimte werden zwaar beschadigd.

Omwonende hoorden ook enkele explosies. Dit waren ontploffende banden van de bussen. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar aangrenzende panden. Deze liepen alleen wat rookschade op. Rond 7.30 uur werd het sein “brandmeester” gegeven. De brandweerleiding schaalde de brand vrijwel direct op van midden- naar grote brand. Korpsen uit Oosterwolde, Appelscha en Veenhuizen bestreden de brand. De hoogwerker uit Drachten werd om assistentie gevraagd, maar hoefde niet in actie te komen. De dienstregeling van Qbuzz loopt door de brand vertraging op.

Foto’s en tekst: [url=http://www.regioappelscha.nl/]Regioappelscha[/url] Foto’s 6 en 7 R. Koene – [url=http://www.112inhetland.nl/]112inhetland.nl[/url]

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan