OUDEGA – Een historisch moment vandaag voor brandweer Oudega, zij zijn per vandaag in dienst als nieuwe brandweerpost in Fryslân.

Waar in andere veiligheidsregio’s kazernes gesloten worden, kiest de veiligheidsregio Fryslân voor het openen van een nieuwe kazerne. Vier jaar geleden werd aangekondigd dat in Oudega gemeente Smallingerland een nieuwe post zou komen. De aanrijtijd voor het gebied Oudega is vanuit Burgum en Drachten zo’n twintig minuten of langer, dat is te lang in geval van nood.

Vanaf vandaag, maandag 19 september 2022, is het dan eindelijk zover. Door corona duurde het opleidingstraject voor de brandweermannen en vrouwen wat langer, maar vanmorgen konden zij zich inmelden bij de Meldkamer Noord Nederland om zich officieel in dienst te melden.

De Oudegaaster brandweer rukt nu nog uit vanaf een tijdelijke locatie aan de Gariperwei, maar de bedoeling is dat zij binnen vijf jaar een eigen nieuw te bouwen kazerne krijgen. Voor bedrijven en inwoners van Oudega en omgeving is vanaf vandaag de veiligheid vergroot, omdat de brandweer sneller aanwezig is in geval van nood.

 

Redactie