DRACHTEN – De personeelsvereniging van de vrijwillige brandweer in Drachten viert dit jaar haar 60-jarige jubileum.

Ter ere hiervan werd op zaterdag 1 september een defilé georganiseerd. Hier deden ruim 40 oude en nieuwe brandweervoertuigen aan mee. De voertuigen kwamen zowel uit het binnen- als buitenland. Het meest bijzondere voertuig was de Amerikaanse ladderwagen waar ook een chauffeur aan de achterkant zit.

Nadat alle voertuigen zich via een route door Drachten hadden begeven werd aan de Zuidkade een demo gegeven. Een woningbrand moest geblust worden met een oude handpomp, echter kregen deze de brand niet onder controle waardoor een betere pomp nodig was. Met een paard en wagen kwam de brandweer ter plaatse. Ook zij kregen de brand niet onder controle waardoor en weer een nieuwere betere autospuit gealarmeerd werd.

Als blijkt dat Robert zich nog op het balkon bevind moet de Amerikaanse ladderwagen hem redden. Onder groot toezien van het publiek werd Robert dan ook van het balkon gered. Na deze demo konden de bezoekers nog tot 17:00 uur alle voertuigen bekijken die stonden opgesteld in het winkelcentrum.

Meer foto´s van meerdere fotografen zijn te vinden via de volgende link: [url=https://picasaweb.google.com/113799702380752856580/Brandweerdefile?authuser=0&feat=directlink]Webalbum Brandweer Defilé[/url]

Video volgt later op de avond!

112Fryslan