LEEUWARDEN – Een automobilist die onder invloed was van alcohol en zonder geldig rijbewijs reed, veroorzaakte dinsdagmiddag omstreeks kwart over vijf een aanrijding op de Groningerstraatweg.

De automobilist reed langs de Bonkevaart richting Leeuwarden en belandde in de berm. Een lantaarnpaal sneuvelde en de auto botste met een flinke snelheid achter op een andere personenauto.

Personeel van twee ambulances kwamen ter plaatse om de betrokken bestuurders te behandelen. De bestuurder van de Renault is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De veroorzaker werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.

De brandweer kwam nog met spoed ter plaatse voor controle van de auto van de alcomobilist en de lantaarnpaal. Een rijbaan was door het ongeval gestremd, maar verkeer kon gedurende het ongeval met gepaste snelheid via de andere rijbaan verder rijden.

De VOA heeft langdurig onderzoek gedaan naar de exacte toedracht, daarna konden de auto’s geborgen worden door berger Theo Faber. De wegbeheerder heeft later nog een veegwagen ingezet om brokstukken en glas over een lengte van zo’n 200 meter op te ruimen.

Update 9:20 uur
De veroorzaker van het ongeval had inderdaad gedronken en reed al, zo verklaarde hij tegen de politie, 26 jaar zonder rijbewijs. De politie komt graag in contact met getuigen van het ongeval. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Video : E. Brandsma
[youtube]youtube.com/watch?v=x_3skCE2_O4[/youtube]

112Fryslan