LEEUWARDEN – Zaterdagavond rond 18:40 is een auto tegen een ANWB lantaarnpaal gebotst na een aanrijding op het Vrijheidsplein.

Een Mercedes komende uit de richting van de stoplichten raakte op de rotonde een witte personenauto. De Mercedes botste daarna tegen een ANWB lantaarnpaal. Een motoragent van de politie kwam ter plaatse om de aanrijding af te handelen.

Een toevallig passerende ambulance is bij het ongeval gestopt om de betrokkenen voor de zekerheid te controleren op eventuele verwondingen.

Op het moment dat een aanwezige fotograaf een foto maakte werd de bestuurster of inzittende van de Mercedes kwaad, een kennis/familielid van haar rende op hem af en pakte zijn camera. Eén van het ambulancepersoneel die dit zag gebeuren sprak de jongen aan waarna hij enkele dreigementen kreeg te horen, de jongen zette het daarna op een lopen. Later kwam de jongen terug zonder camera, een motoragent wilde een gesprek beginnen waarna de jongen begon te schelden en weer weg rende. Er werden extra politie eenheden opgeroepen die met spoed ter plaatse kwamen. Uiteindelijk werd iemand door de politie aangehouden op de Pasteurweg. De camera werd door de politie teruggevonden en meegenomen naar het bureau waar de fotograaf hem later op de avond weer heeft kunnen ophalen.

Tijdens de berging zou een bus tegen het verkeer in de Groningerstraatweg opdraaien waar het verkeer stil was gezet. De bus kon de bocht moeilijk krijgen en raakte door het uitzwenken de witte auto die in het gras van de rotonde stond. Toen samen met de poltie ook deze aanrijding werd afgehandeld werd de busschauffeur onwel. De ambulance die eerder toevallig voorbijkwam werd gealarmeerd en kwam met spoed ter plaatse. Na behandeling bleek het niet nodig te zijn om de busschauffeur naar het ziekenhuis te brengen.

Na circa twee uren was alles voorbij en kon het verkeer weer normaal doorrijden.

112Fryslan

})