LEEUWARDEN – De juwelier die nog amper twee weken geleden was overvallen door drie mannen, is donderdagmiddag weer overvallen.

Vier donker geklede mannen kwamen de winkel ‘de gouden engel’ binnen met een vuurwapen en bedreigde het winkelpersoneel. Na de overval sloegen de daders op de vlucht en zijn ze richting de Torenstraat gerend. Hier stapten de mannen mogelijk in een grijze Ford Escort. Eén van de daders werd echter gepakt door een oplettende man van de bekende winkel Auke Rauwerda. De dader is overgeleverd aan agenten die snel ter plaatse kwamen. Een andere ooggetuige waarschuwde twee agenten in de buurt, maar deze konden niet voorkomen dat de daders konden vluchten.

Direct werd na de overval die iets voor vier uur plaatsvond is een zogeheten burgernetactie gestart en werden veel eenheden van politie ingezet om te zoeken naar de verdachten. Zo werd er bij de burgernetactie doorgegeven dat de verdachten richting de Groningerstraatweg waren gegaan. In de Vrijheidswijk en de Bloemenbuurt werd door meerdere eenheden gezocht.

Verder werden bij enkele uitgangswegen van de stad, onder toezicht gezet van politievoertuigen. Rond vijf uur kwam er een auto van het arrestatieteam over industrieterrein West.

Update
De politie heeft dezelfde avond nog twee mannen kunnen aanhouden door oplettende burgers. Deze twee mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie is nog op zoek naar de vierde verdachte, mogelijk de bestuurder van de auto.

[zideo]zideo=6c4965526e673d3d&playzideo=6d6f53556e46303d[/zideo]

112Fryslan