Hoofd Nieuws Brandweer Politie Zuid-West

Brandweer controleert houtkachel na oplaaiend vuur

JOURE – Op vrijdagavond moest de brandweer uitrukken voor een schoorsteenbrand in de Prins Willem Alexanderstraat te Joure.

De bewoner had een stuk plastic in de houtkachel gegooid. Omdat het vuur hierdoor flink oplaaide en de bewoner het niet meer vertrouwde besloot deze de brandweer te bellen. Zij hebben vervolgens een nacontrole uitgevoerd.

Omdat er, afgezien van een vervuilde kachel, niks aan de hand was kon de brandweer snel retour.

Veilig stoken: voorkom een schoorsteenbrand

Jaarlijks zijn er in Nederland meer dan 2000 schoorsteenbranden. Geadviseerd wordt om minimaal één keer per jaar je schoorsteen te laten vegen. Meer informatie om een schoorsteenbrand te voorkomen vind je hier: https://www.brandweer.nl/brandveiligheid/kachel-en-schoorsteen.

 

Over de fotograaf

Redactie 112fryslan